Társoldalunk:

Az UEFA-kupáról is lemaradt a Bayern

A már továbbjutott három együttes mellé kedden csak kettő csatlakozott (a Leverkusen és a Juventus), ám ennél sokkal nagyobb szenzációt jelent, hogy a Bayern München viszont végérvényesen elbúcsúzhat továbbjutási álmaitól, sőt, a bajorok még az UEFA-kupában sem folytathatják a küzdelmet. A három, tartalékosan felálló gárda közül a Manchester és a Milan is kikapott, a Barcelona viszont még így is be tudta gyűjteni a három pontot a belga FC Bruges otthonában - a Lokomotiv Moszkva és a Galatasaray legnagyobb örömére.

Juventus - Feyenoord 2-0
Newcastle - Dinamo Kijev 2-1
Az E csoportban akár minden el is dőlhetett volna, legalábbis ami az első két helyet illeti, ehhez azonban mindkét otthon játszó gárdának be kellett volna gyűjtenie a három pontot. A Juventus számára minden nem is okozott túl nagy nehézséget, a torinóiak ugyanis simán verték az erősen tartalékosan felálló Feyenoordot. A rotterdamiaknál elsősorban a csatársorban látszott, hogy nem az ideális kezdő tizeneggyel lépnek pályára, hiszen az idény sem Lurling, sem pedig Bombarda nem számított stabil embernek - utóbbit például úgy igazolták le, hogy az argentin focista már bejelentette visszavonulását. A Juvének nem voltak ilyen problémái, Marcello Lippi mester még válogathatott is, hogy melyik két csatárát szerepeltesse, és végül a hét végi bajnokin győztes gólt szerző Marcelo Salast csak a kispadra ültette, helyette Marco di Vaio kezdett. Ez a döntés tökéletesnek bizonyult, hiszen a taljánok mindkét gólját a Parmától igazolt támadó szerezte, aki pedig egy hónappal ezelőtt súlyosnak tűnő sérülést szenvedett a Newcastle ellen.

A Feyenoord becsületére legyen mondva, nekik is voltak gólszerzési lehetőségeik, de Buffon eszén nem tudtak túljárni. Jellemző egyébként a rotterdamiakat sújtó sérüléshullámra, hogy Bert van Maarwijk mester csak egyet cserélt, és akkor is a kapusát hozta le. A Juventus győzelme azt jelenti, hogy a torinóiak most már biztosan ott vannak a legjobb 16 között, mögöttük azonban nagy a tülekedés, és még mind a három gárda megszerezheti a második helyet.

Pedig a Dinamo Kijev egy győzelemmel már most eldönthette volna a dolgot, ám az ukránok vereséget szenvedtek a Newcastle United otthonában. A Szarkák számára csak a három pont jelentette volna továbbjutási reményeik életben maradását, ám az első félidőben nem nagyon veszélyeztették a vendégek kapuját. Amikor pedig a második játékrész elején egy szórványos kontrából a Dinamo szerzett vezetést, Shearerék helyzete igen csak rossznak tűnt. A Newcastle azonban nem az a típusú csapat, amely könnyedén feladja, és sikerült is fordítaniuk, igaz, némi bírói segítséggel. Az egyenlítést követően ugyanis Shearer egy olyan mezrángatásért kapott tizenegyest, amiből minden egyes szögletnél és szabadrúgásnál is többet láthatunk a tizenhatoson belül. A veterán támadót ez persze nem zavarta, magabiztosan értékesítette a büntetőt, és ezzel győzelemhez segítette együttesét.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK