Vágólapra másolva!
Roberto Baggio, az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalában szereplő Brescia világklasszisa kiábrándítónak nevezte a szövetségi kapitány, Giovanni Trapattoni tevékenységét.

Az 1993-ban Aranylabdát nyert futballista mindezt Ajtó az égben című könyvének legújabb kiadásában írta le, amely 200 ezer példányban jelent meg.

Forza Italia!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=38006Roberto Baggio Raúlnak adná az Aranylabdát/sport/focivilag/20021008roberto.html

"Nagyon kiábrándított Trapattoni, amikor elmondta, hogy azért nem nevez a világbajnoki keretbe, mert úgy érzi, nem vagyok tökéletes erőállapotban, de ezt soha nem fogom megérteni. Amikor visszatértem súlyos sérülésemből, három forduló volt hátra a Serie A-ban, amelyen három gólt szereztem, ezzel bizonyítottam neki: egészséges vagyok, de ő nem hitt nekem" - fogalmazott a 35 éves csillag.

Ráadásul Baggio szerint nála jobban senki nem akart kijutni a vb-re, és ő úgy érzi: óriási rutinjával tudott volna segíteni a válogatotton a Dél-Korea ellen elbukott nyolcaddöntőben.

A buddhista vallású irányító azon gondolkodik, hogy a 2006-os vb-ig folytatja pályafutását, hátha addigra leváltják az általa nem kedvelt Trapattonit - akinek sorsáról novemberben dönt az olasz szövetség a sorozatos kudarcok miatt - és akkor talán négy év múlva esélye lehet a részvételre.