Társoldalunk:

Real Madrid, Arsenal: továbbjutás vereséggel

Újabb négy csapat csatlakozott a Bajnokok Ligájában már a legjobb 16 közé jutott együttesek közé, ám a továbbjutók közül ketten egyáltalán nem örültek eredményüknek, hiszen a Real Madrid és az Arsenal is egy vereséggel "harcolta ki" a következő körbe jutást. Mindkét sztárcsapat hullámvölgyben van, míg a Borussia Dortmund és a Valencia jó játékkal és győzelemmel biztosította be helyét a legjobb 16 között.

Dortmund - Arsenal 2-1
PSV - Auxerre 3-0
Az A csoportban a kvartett első két helyén álló együttes lépett pályára Dortmundban, azzal a tudattal, hogy aki nyer, az biztos továbbjutó, de a másik mérkőzés eredményétől függően akár mindketten továbbléphetnek. Az Arsenal vereségekkel a háta mögött érkezett a Westfalen-stadionba, és Arsene Wenger mester a rossz sorozat megszakítása érdekében elővette aduászát, és a kezdő tizenegybe tette a hosszú sérüléséből csak nemrégen felépült Robert Pires-t.

A másik oldalon Matthias Sammer azzal okozott kisebb meglepetést, hogy a csapatkapitány Stefan Reuter helyett Lars Rickent jelölte a kezdőbe, ami világos jel volt arra, hogy a BVB támadófutballt akar játszani. Ez a pályán is látszott, hiszen az első negyedórában a hazaiak két ziccert is teremtettek, ám mindkettő kimaradt, míg az angolok tulajdonképpen helyzet nélkül, egy szabadrúgásból megszerezték a vezetést. Ezt követően kiegyenlítődöttebb lett az egyébként elképesztően nagy iramú találkozó, és a szerencse a hazaiaknak segített egy öngól képében. A szünet után kissé visszavettek a csapatok, és inkább az Arsenal volt fölényben, amire természetesen dortmundi gól következett. Igaz, ehhez kellett a bíró is, aki némi jóindulattal adott tizenegyest a német csapatnak. Wenger ezt követően lehozta a láthatóan fáradt Pires-t, ám csapata képtelen volt kiegyenlíteni, és ezzel egymás után negyedik 2-1-es vereségét szenvedte el.

Hogy az angolok mégsem bánkódtak túlságosan az eredmény miatt, az a PSV Eindhovennek köszönhető, amely otthon simán verte az Auxerre-t, és ezzel az Ágyúsokat is bejuttatta a legjobb 16 közé. A gall gárda egy győzelemmel nehéz helyzetbe hozhatta volna az Arsenalt, ám Guy Roux együttese képtelen volt ellenállni a hatalmas elánnal futballozó hollandoknak. Guus Hiddink rendkívül támadó szellemben küldte pályára együttesét, hiszen a két csatár mellett két vérbeli szélső is a kezdő tizenegyben szerepelt Robben és Rommedahl személyében, és őket nem is tudták tartani a franciák. Mexes kiállítása majd a vezető gól után csak az volt a kérdés, hogy a PSV hány gólt rúg az Auxerre-nek, és az eindhoveniek végül háromnál álltak meg. A hollandok ezzel feljöttek a harmadik helyre, és jó esélyük van az UEFA-kupába kerülésre.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK