Vágólapra másolva!
Már a 2006-os világbajnokságot tartja szem előtt Bruce Arena, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitánya, aki új keretébe mindössze négy játékost hívott meg a Dél-Koreában és Japánban - kiválóan - szerepeltek közül.

"Elkezdődött a majdani selejtező sorozatban a siker reményében pályára lépő együttes kialakítása. Sok tehetséges fiatalunk van. Az elkövetkező két évben szeretnénk nekik lehetőséget adni a nemzetközi tapasztalatszerzésre" - jelentette ki a november 17-én esedékes, Salvador elleni barátságos mérkőzésre célozva Bruce Arena szövetségi kapitány.

A kerettagok átlagéletkora mindössze 24 év, a legidősebb futballista 26 esztendős. Tizenegyen először szerepelnek majd a válogatottban, így például az a Taylor Twellman is, aki az elmúlt idényben 23 gólt szerzett a hazai bajnokságban. A vb-keretből Landon Donovan, DaMarcus Beasley, Clint Mathis és Pablo Mastroeni kapott most is meghívót.

Az amerikai csapat először játszik hivatalos mérkőzést azóta, hogy a világbajnokságon - a várakozást messze felülmúlóan - a negyeddöntőig jutott.

Németország bevédekezte magát a négybe20020621nemetorszag.html