Vágólapra másolva!

A hét világválogatottja (2002. október 28-november 3.)

Az elmúlt hét nap álomtizenegye ezúttal meglehetősen internacionálisra sikeredett, hiszen a 11 futballista kilenc országot képvisel. Csupán az olaszok (Totti és Cudicini révén), valamint a brazilok (Fábio Aurelio és Mauro Silva által) képviseltetik magukat két futballistával, bekerült viszont a csapatba egy dél-afrikai, egy kameruni és egy walesi labdarúgó is.
Carlo Cudicini (olasz, Chelsea FC): A Kékeknek sikerült megőrizniük 15 éve tartó bajnoki veretlenségüket a Tottenham Hotspur ellen, és ez elsősorban kapusuknak volt köszönhető. Cudicini több fantasztikus védést is bemutatott a londoni derbin, teljesítménye nagyban hozzájárult a Chelsea pontszerzéséhez.
Stephan Carr (ír, Tottenham Hotspur): A Spursnek nem sikerült begyűrnie a Chelsea-t, pedig különösen a második félidőben hatalmas nyomást gyakorolt a Kékek kapujára. Az ír jobbhátvéd, Carr jobb dolga híján rengeteget ment előre, és kiválóan futballozott, a hazaiak helyzetei elsősorban az ő beadásai után alakultak ki, és nem ő tehetett arról, hogy csapata végül csak döntetlent ért el.Rigobert Song (kameruni, RC Lens): A francia gárda a múlt héten két fronton is nyerni tudott, a BL-ben az AC Milant, míg a bajnokságban az Auxerre-t verte, vagyis mindkét meccsen komoly ellenfelet gyűrt le. A kameruni középhátvéd egyaránt remekül futballozott az olaszok és az Auxerre ellen is, utóbbi találkozón ráadásul még gólt is szerzett.García Calvo (spanyol, Atlético Madrid): Az újonc madridi együttesnek a nyolcadik fordulóban végre sikerült megszerezni első hazai győzelmét, és ehhez az alaphangot a középhátvéd, García Calvo ötödik percben szerzett találata adta meg az alaphangot. A válogatott kerettag futballista a mérkőzés hátralévő részében kiválóan látta el alapfeladatát, a védekezést is.Fábio Aurelio (brazil, Valencia CF): Aligha van még egy olyan klub a Valencián kívül, amelynek két olyan remek balhátvédje lenne, mint Amadeo Carboni és Fábio Aurelio. Előbbi a Liverpool elleni BL-meccsen, utóbbi pedig az Espanyol elleni bajnokin remekelt, és kettejük közül most azért választottuk a brazilt, mert győztes gólt ért el a barcelonaiak ellen.
Sérgio Conceicao (portugál, Internazionale): Lehet, hogy a milánói klubnál a bal szélen gondok vannak, a jobb oldalon viszont Cúpernek sikerült megtalálnia az ideális megoldást. A portugál Sérgio Conceicao az elmúlt héten szerzett öt Inter-gólból négyet készített elő: hármat a Bajnokok Ligájában a Rosenborg ellen, egyet pedig a Como elleni bajnokin.Mauro Silva (brazil, RC Deportivo): A spanyol együttes az elmúlt hét során két nagyon fontos rangadót is játszott, a BL-ben a Bayern Münchent, a bajnokságban pedig a Real Madridot fogadta. Az ellenfélnek egyik találkozón sem volt könnyű dolga, és nem csak a szakadó eső miatt: a középpályán Mauro Silva szinte minden ellenakciót megakadályozott, és rengeteg labdát szerezve segítette csapatát.Tomás Rosicky (cseh, Borussia Dortmund): A BVB-nek a múlt héten sikerült kvalifikálnia magát a Bajnokok Ligájában a legjobb tizenhat közé, a hét végén a HSV elleni bajnokin viszont csalódást okozott a gárda azzal, hogy csak döntetlent ért el hazai pályán. Utóbbi találkozón egyedül Rosicky volt az, aki elfogadható teljesítményt nyújtott a csapatból, gólt is szerzett, ráadásul az Arsenal elleni BL-meccsen is remekelt.Steven Pienaar (dél-afrikai, Ajax Amsterdam): A holland együttes némi meglepetésre idegenben győzte le az Olympique Lyont a BL-ben, majd ezek után a bajnokságban a Willem II elleni hazai diadal már kötelező feladat volt. Arra azonban kevesen számítottak, hogy a csapat dél-afrikai középpályása, Steven Pienaar mindkét összecsapáson kiválóan futballozik, és még gólt is szerez.
John Hartson (walesi, Celtic FC): A Kelták számára a skót bajnokságban a Rangers elleni rangadókon kívül minden meccsen kötelező feladatnak számít, de az, hogy az Aberdeen ellen, amely ebben a szezonban viszonylag jól szerepel, 7-0-ra győzzön a gárda, még így is meglepetés volt. A hét találatból négyet a walesi középcsatár, Hartson ért el, ami mindenképpen tiszteletreméltó teljesítmény.Francesco Totti (olasz, AS Roma): A múlt héten ismét bebizonyosodott, hogy a Farkasok Totti nélkül valószínűleg sehol sem lennének. A csapatkapitány a Roma elleni BL-találkozón idegenben szerzett győztes gólt, majd  a hét végi bajnokin Perugia ellen az ő vezérletével - és góljával - egyenlítette ki a csapat kétgólos hátrányát.