Társoldalunk:

Futball a topligákon kívül

A skandináv, illetve a balti államokban lassan véget érnek a pontvadászatok, az elmúlt hét végén két országban is bajnokot avattak. Svédországban az utolsó fordulóban dőlt el az aranyérem sorsa, a Djurgardens IF-nek 36 év után sikerült ismét az élen végeznie.

A csapat - amely két évvel ezelőtt még a második vonalban vitézkedett - a forduló előtt három ponttal állt a második helyezett Malmö FF előtt, és az IF Elfsborg elleni diadallal biztosította be az aranyat. Az első gólt egyébként az a Johan Elmander szerezte, akit a klub csak ősszel kapott kölcsön a Feyenoordtól.

Észtországban is az utolsó játéknapon derült ki, hogy kié lesz az elsőség, ráadásul a címvédő és első helyen álló FC Flora Tallinn éppen a trönkövetelő FC Levadia Maardu ellen lépett pályára. A vendégek hátránya két pont volt, vagyis csak egy győzelemmel előzhették volna meg a fővárosi együttest, ám a Flora megőrizte a gól nélküli döntetlent. A lefújás perceiben a Levadia mesterét, a finn Pasi Rautainent kiállították, míg a hazaiak trénere, a holland Arno Pijpers, aki egyben az észt válogatott szövetségi kapitánya is, önfeledten ünnepelhetett. A találkozót egyébként a helyszínen 3200-an tekintették meg, ami új rekordnak számít Észtországban.

Norvégiában a kupadöntőre került sor, amelyen a Valerenga IF és az Odd Grenland játszott egymással. A mérkőzésen csak egy gól született, amelyet a Valerenga csatára, Björn Arild Levernas szerzett - érdekesség, hogy ő az 1997-es kupadöntőn is győztes találatot ért el a Valerenga színeiben. A győztes együttesben egyébként szerepelt az a Kjetil Rekdal is, akire a norvég válogatottból és a Hertha BSC-ből emlékezhetünk.

KAPCSOLÓDÓ CIKK