Társoldalunk:

Futball a topligákon kívül

Két északi országban viszont az utolsó napra maradt a döntés. Lettországban az ország önállóvá válása óta az összes aranyérmet a Skonto Riga gyűjtötte be, ám most egy fordulóval a zárás előtt még nem biztos, hogy a fővárosiaké lesz az elsőség.

Az FK Ventspils (az a csapat, amelyet a Vasas két évvel ezelőtt csak nagy kínlódás után, hosszabbításban tudott búcsúztatni az európai kupaporondon) ugyanis jelenleg ugyanannyi ponttal rendelkezik, mint a Skonto, ami azt jelenti, hogy az elsőség azé az együttesé lesz, amely az utolsó fordulóban több pontot szerez. A kiírás értelmében ugyanis a gókülönbség nem lehet döntő, ha ekkor is ugyanúgy áll a két gárda, akkor külön döntő mérkőzést kell rendezni.

Fehéroroszországban éppen ez a helyzet: a Neman Grodno és a BATE Boriszov ugyanannyi ponttal fejezte be a bajnokságot, így csütörtökön mindent eldöntő találkozóra lesz szükség. Pedig a játéknap előtt még a Neman Grodno állt jobban, két ponttal vezetett a BATE ellen, de az utolsó fordulóban csak egy döntetlenre volt képes a Dinamo Breszt ellen, így a BATE a Dnyepr-Transzmas Mogiljev elleni győzelemmel utol tudta érni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK