Vágólapra másolva!
Svájcban gólcsúcsot hozott a Wil-St. Gallen helyi rangadó, Észak-Írországban 15 pontot kapott a hétvégén a Glentoran, bajnokot avattak Svédországban és Észtországban, Bulgáriában pazarul kezdett a CSZKA.

Valószínűleg nem csak az elmúlt hét, de az egész év legelképesztőbb találkozóját játszották Svájcban a hét végén, ahol a bajnokság 18. játéknapján az FC Wil az FC St. Gallen együttesét fogadta.

A találkozó helyi rangadónak számított, hiszen Wil is St. Gallen kantonban található, és az újonc gárda számára a két évvel ezelőtti bajnokcsapat és egyébként is sokkal patinásabb St. Gallen elleni összecsapás különös fontossággal bírt. Nem csoda, hogy a szezon során először telt ház volt a Wil stadionjában, a Bergholzban, ahol így 7300-an foglaltak helyet. Ez klubrekordnak számít, de nem ez volt az egyetlen csúcs, ami megdőlt a 90 perc során.

A mérkőzés a vendégek számára kezdődött jobban, hiszen már a harmadik percben, 125 másodperc után vezetést szereztek, és pár minutával később brazil idegenlégiósuk, Jairo a kapufát találta telibe. A következő 21 percben azonban a Wil öt gólt szerzett, alaposan megfordítva a mérkőzés képét. A vendégvédelem mintha a pályán sem lett volna, nem csoda, hogy a St. Gallen mestere fél óra alatt kettőt is cserélt. Sikerült is valamelyest stabilizálni a helyzetet, rövid idő alatt fel is jött az együttes két gólra, ráadásul még egy kapufát is rúgott.

Elber gólrekordra készül/sport/focivilag/20020301elber.htmlCole gólrekordja/sport/focivilag/20011011cole.html

Másodpercekkel a szünet előtt azonban a hazaiak csatára, Bamba megszerezte a Wil hatodik gólját, majd a szünet után már valóban csak egy csapat volt a pályán, a hazaiak tetszés szerint érték el góljaikat, végül meg sem álltak 11-ig. A végeredmény így 11-3 lett, ami új svájci rekordnak számít, bár a korábbi csúcsot éppen hogy csak sikerült megjavítani: 1962 januárjában ugyanis volt egy Servette-Grenchen mérkőzés, amelyen a hazaiak 11-2-re diadalmaskodtak.