Vágólapra másolva!
Az Arsenal együttesének a hét végén végre sikerült megszakítania negatív sorozatát, még ha a Fulham legyőzése nem is ment könnyen Arsene Wenger együttesének. A francia tréner tisztában van vele, hogy csapatának egy kis vérfrissítésre lenne szüksége, és meg is van a kiszemeltje a téli átigazolási időszakra a spanyol Reyes személyében.

Az FC Sevilla támadója, José Antonio Reyes Calderón az Atlético Madridban futballozó Fernando Torres mellett a spanyol labdarúgás legnagyobb csatártehetségének számít, ám ő még Torresnél is fiatalabban bemutatkozhatott az élvonalban, hiszen az 1983-ban született focista még az 1999-2000-es idényben debütált a Primerában. Igaz, akkor csak egy meccs erejéig, és következő élvonalbeli mérkőzésére két évet kellett várnia, de a legutóbbi pontvadászatban már az andalúziai gárda meghatározó embere volt. Összesen 29 találkozón lépett pályára, nyolc gólt ért el, és természetesen élcsapatok egész sora bejelentkezett érte. Szívesen vitte volna a Barcelona és a Real Madrid is, de mint kiderült, külföldről is felfigyeltek rá.

Az Arsenal mesterének, Arsene Wengernek a figyelmét sem kerülte el a tehetséges csatár, aki támadó középpályásként is kiváló teljesítményre képes. A tréner több alkalommal is megfigyelőt küldött a spanyol utánpótlás oszlopos tagjának találkozóira, és elégedett lehetett azzal, amit jelentettek neki, mivel állítólag a nyáron konkrét ajánlatot is tett a Sevillának. Ebben 13 millió eurót kínált a focistáért, azonban az andalúziai egyesület elnöke, José Mária del Nido némi vacillálás után nemet mondott. Mindezt azzal indokolta, hogy fontosabbnak tartja a csapat jó szereplését, mint azt, hogy a klub bekaszáljon egy kis pénzt - arról nem is beszélve, hogy a presidente úgy vélte, kicsit később még ennél is többet kisajtolhat az Arsenalból.

A Premiership állása/sport/focivilag/20021103apremiership.htmlA Primera Division állása/sport/focivilag/20021103aprimera.html

Ez utóbbi dologban lehet valami, hiszen az Ágyúsok továbbra is szemmel kísérik a futballistát, Wenger állítólag Reyes minden egyes találkozóról videofelvételeket kért, a múlt héten például az Arsenal fő tehetségkutatója, Steve Rowley személyesen volt jelen a Deportivo Alavés-FC Sevilla mérkőzésén. Noha Rowley nem volt hajlandó elárulni, hogy melyik focista miatt utazott el Spanyolországba (igaz, annyit elmondott, hogy két játékosra is kíváncsi volt), de nagy a valószínűsége, hogy elsősorban Reyes volt az, akit meglesett.