Vágólapra másolva!
Brazíliában a régi szövetségi kapitány már lemondott, az újat nem nevezték még ki. A jelenlegi "interregnumot" a szövetség huszáros megoldással oldotta meg, s felkérte a 71 éves Mario Zagallót, aki 1970-ben világbajnoki címig, 1998-ban vb-ezüstéremig vezette a selecaót, hogy üljön le a kispadra a Korea elleni barátságos találkozón.

Négy év után ismét visszatér a brazil labdarúgó-válogatott kispadjára Mario Zagallo. A hetvenegy esztendős szakvezető, aki hivatalosan már visszavonult a labdarúgástól, korábban háromszor irányította vb-döntőben a selecaót, utoljára az 1998-as, Franciaország elleni fináléban ült a válogatott kispadján.

Zagallo játékosként 1958-ban és 1962-ben nyert vb-aranyat, szövetségi kapitányként 1970-ben, edzőként (Carlos Alberto Parreira segítőjeként) 1994-ben lett világbajnok. A legutóbbi, ötödik világbajnoki címhez már nem volt köze, ám Luiz Felipe Scolari távozása után, egyelőre egy mérkőzésre, ismét irányíthatja a csapatot.

A brazil szövetség ugyanis még nem döntött Scolari utódjáról, ám november 20-án, Szöulban már fellépés vár Ronaldóékra. A Brazil Futballkonföderáció elnöke, Ricardo Teixeira - átvágva a gordiuszi csomót - erre a találkozóra felkérte Zagallót, irányítsa a válogatottat. Augusztusban a gárda hazai pályán 1-0-ra kikapott Paraguaytól, ezt a blamát szeretné most elkerülni a világ legjobb együttese.