Vágólapra másolva!
Angol lapértesülések szerint a vártnál gyengébb bajnoki szereplés miatt veszélybe került Louis van Gaal vezetőedző helye a Barcelona labdarúgócsapatának kispadján, s ha rövid időn belül nem változik a helyzet, akkor mennie kell. Helyére Sven Göran Eriksson, az angolok svéd szövetségi kapitánya az első számú jelölt.

A katalán elitklub öt forduló után is százszázalékos a BL-ben, de a tizenhat közé jutással sem maradéktalanul elégedett Joan Gaspart klubelnök, miután a bajnokságban nyolc forduló után csak a nyolcadik a csapat, s nyolc pont választja el a listavezető Real Sociedadtól. Ez pedig mit sem ér, ugyanis egy szerdai döntés szerint csak a Primera División, vagy a Bajnokok Ligája megnyerése jelent prémiumot a játékosoknak.

Eriksson jelenlegi pozíciója az angol szövetségen belüli zűrzavar miatt válhat kétségessé. Az elmúlt napokban távozott a svéd tréner legfőbb támogatója, Adam Crozier FA-igazgató, valamint Frank Pattison alelnök és Steve McClaren, a válogatott másodedzője is. Erikssont 2005-ig köti évi hárommillió fontos szerződés a szigetországi együtteshez.