Társoldalunk:

Lemondott Muszbek Mihály, a labdarúgóliga elnöke

Lemondott posztjáról Muszbek Mihály, a Magyar Labdarúgó Liga ügyvezető igazgatója. Az elnökség egyhangú szavazással utódjául Szieben Lászlót nevezte ki.

Fotó: [origo]
Muszbek nem kíván megélhetési vezető lenni
"Úgy érzem, hogy amit elvállaltam, azt meg is valósítottam" - mondta a távozó vezető. "Gazdasági szakember vagyok, feladatom az volt, hogy letegyem a piaci elveken működő futball alapjait, ez megtörtént. Lemondásommal példát szeretnék mutatni, hiszen a sportágnak nincs szüksége megélhetési vezetőkre."

Muszbek - aki 2000. március 27-től vezette az akkor még Hivatásos Labdarúgó Alszövetség néven működő szervezetet - a csütörtöki elnökségi ülésen kérte felmentését, amelyet a testület elfogadott. Megbízatása november 30-án jár le.

Azt követően, azaz december 1-jén lép életbe Szieben László kinevezése. Az új ügyvezető igazgató helyettese gazdasági ügyekben továbbra is Villás Károly, míg szervezési, szakmai kérdésekben Klement Tibor lesz. Mészöly Kálmán a szakmai, Bánfi János pedig a szervezési igazgató marad.

A 41 éves, jogi végzettségű Szieben - aki játékosként közel 300 mérkőzésen szerepelt a bajnokságban - május 31. óta a fegyelmi bizottság elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKK