Vágólapra másolva!
Újpesten érthetően rossz a hangulat a Tápiószecsőn elszenvedett Magyar Kupa-vereség után. Megeshet, a lila-fehér vezetők mégsem büntetik meg a játékosokat, mivel a kiesés nem a lelketlen, hanem a rossz játék miatt esett meg a megyeriekkel.

"Tudom, ilyen kudarc esetén rendre felmerül az edzőváltás az adott csapatnál, ám úgy érzem, egyelőre élvezem a vezetők és a szurkolók bizalmát - mondta az Újpest trénere, Szabó András. - Persze azzal is tisztában vagyok, a vereségek előbb-utóbb kikezdik az idegeket, éppen ezért a következő négy bajnoki mérkőzésünkön minimum kilenc pontot kell szereznünk. Egyébként a tápiószecsői vereség után magam sem akarom megbüntetni a fiúkat, hiszen nem néztük le az ellenfelet, azaz nem a nagyképűség, hanem a rossz helyzetkihasználás miatt maradtunk alul. Gyorsan hozzátenném azonban, a jelenlegi Újpestnek minden körülmény dacára le kellett volna győznie alacsonyabb osztályú ellenfelét, így ezúttal minden kritikát kötelező elviselnünk."

Hajrá UTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30889A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021102aborsodi.html

Az MTK-tól elszenvedett, egyébiránt rendkívül balszerencsés vereség után tehát Újpesten ismét feszült a hangulat, s amennyiben a Videoton elleni, szombati bajnokin sem nyernek a lilák, néhány játékos könnyen kikerülhet a keretből. Nem elég ugyanis, hogy komoly anyagi gondokkal küzd az Újpest, a külföldiek zöme alig tett hozzá eddig a lila-fehérek eredményeihez. Ráadásul információnk szerint a korábbi cseh válogatottak, Sloncik és Kozel újpesti szerződése havi közel két-kétmillió forintjába kerül a klubnak, amiben persze a szerződéspénz, a prémium, a lakás- és autóbérleti díj is benne foglaltatik. Ezek után nem csoda, ha némi feszültség van a Megyeri úti öltözőben, mint ahogy a viola-hívek is joggal mondhatják, ezt az eredményt a saját nevelésű fiatalokkal is elérné az együttes. Több mint valószínű: télen, néhány jó képességű futballistát el kell adnia az Újpestnek, ami a kasszát ugyan megerősítené, a csapatot viszont alaposan meg fogja gyengíteni.

Bánki József