Vágólapra másolva!
Zsinórban három bajnoki győzelem után a hét végén kikapott Békéscsabán, majd a Magyar Kupában is csak hosszabbítást követően jutott tovább a bajnok ZTE labdarúgócsapata Sárváron, ezért a klub vezetősége megbüntette a labdarúgókat.

- Újabb törvényszerű visszaesésről van szó, netán a csapaton belüli feszültség az oka az elmúlt napok gyengébb teljesítményének? - kérdeztük Bozsik Péter vezetőedzőt.
- Továbbra is vallom, hogy a sok utazás okozta fáradtságot, a korábbinál lényegesen keményebb terhelést, amit a Bajnokok Ligája, a bajnokság és a Magyar Kupa együttesen rótt a játékosokra, még nem heverte ki teljesen mindenki. Ettől függetlenül "megrogyásról" nem beszélnék, hiszen a békéscsabai vereséget megelőzően háromszor egymás után hoztuk a soros meccsünket.

Hajrá ZTE!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45409A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021102aborsodi.html

- A csabai kudarcot követően megbüntették az együttest?
- Igen, s ezúttal ezzel magam is egyetértettem. Azért a produkcióért járt a szankció. Bár én vereségek esetén sem hivatkoztam sohasem a játékosok rossz hozzáállására, hiszen profi futballisták miért ne akarnának pénzt keresni, de a békéscsabai mérkőzésen valóban gond volt a ráhangolódással és az akarattal is.

- A jövőben miként próbálja elérni, hogy ne ilyen szeszélyesen teljesítsen a csapata?
- Nem tudok mást tenni, mint hatni a játékosok értelmére. Közös érdekünk, hogy sorozatos győzelmekkel javítsunk a szurkolók hangulatán és pozíciónkon a tabellán. Sajnos a miénk mentálisan labilis társaság. Három győzelem után néhányan azt hiszik, övék a világ, míg két vereség után világvége-hangulatot érzek az öltözőben. Egyik sem jó magatartásforma. Csak halkan jegyzem meg, tavaly is ez volt a helyzet a csapaton belül, vagyis elsősorban a fejekben kell rendet tenni, és akkor ismét jönnek majd a sikerek.

Bánki József