Társoldalunk:

Ganea mesterhármasával nyert a Stuttgart

Gólnélküli döntetlent követő első félidő után öt találat is született a német labdarúgó-bajnokság 12. fordulójának leggólgazdagabb összecsapásán. A Stuttgart végül az utolsó percben harcolta ki a győzelmet a Bochum ellen, a találkozó hőse a hazaiak román csatára, a mesterhármast szerző Ganea volt.

Érdekes találkozón nyert a Bayern München is, amely hazai pályán már a hetedik percben hátrányba került a Borussia Dortmund ellen. A bajorok azonban kihasználták Frings buta kiállítását, s a dél-amerikai csatárok, Santa Cruz és Pizarro révén megfordították az állást. A gólt követően aztán a lest reklamáló Lehmann kapust is kiállítótta a játékvezető, s mivel már nem volt cserelehetősége a Dortmundnak, a kapuba Jan Koller állt.

Érdekesség, hogy Karl-Heinz Rummenigge, a bajor klub alelnöke éppen a találkozó előtt javasolta: a közeljövőben senki ne vásároljon labdarúgóklubok részvényeiből. Az egykori válogatott sztár úgy gondolja, mostanában inkább meg kell szabadulni a sportághoz kapcsolódó értékpapíroktól. Jelenleg egyetlen német klub "szerepel" a tőzsdén, a Borussia Dortmund. Részvényeivel 4 euróért lehet kereskedni, noha 2000 októberében 11 euróért bocsátották ki. Rummenigge úgy véli, a Bayern München egyelőre nem jelenik meg a tőzsdén.

A 12. forduló eredményei:
Bielefeld - Nürnberg 0-1 (0-0)
gól:
Driller (56.)
 
Bayern München - Borussia Dortmund 2-1 (0-1)
gól:
Santa Cruz (62.), Pizarro (66.), illetve Koller (7.)
kiállítva: Frings (41., Dortmund), Lehmann (67., Dortmund)

Hamburg - 1860 München 1-0 (1-0)
gól:
Romeo (29.)

Kaiserslautern - Hannover 0-1 (0-1)
gól:
Bobic (40.)
 
Schalke - Bayer Leverkusen 0-1 (0-0)
gól:
Schneider (90., büntetőből)
kiállítva: Rost (Schalke, 89.)
 
Stuttgart - Bochum 2-2 (0-0)
gól:
Ganea (73., 86., 90., a másodikat büntetőből), illetve Christiansen (68.), Schindzielorz (84.)
 
Wolfsburg - Werder Bremen 3-1 (1-0)
gól:
Petrov (28.), Robson Ponte (66.), Effenberg (84.), illetve Micoud (70.)
kiállítva: Charisteas (45., Bremen)

KAPCSOLÓDÓ CIKK