Vágólapra másolva!
Az angol labdarúgó-szervezetek azt tervezik, hogy jogi úton szállnak szembe a FIFA átigazolási időszakokra vonatkozó szabályával. A szigetországiak azt nehezményezik, hogy egy évben csak kétszer - a szezon végétől augusztus 31-ig, majd január 1-től 31-ig - lehet futballistákat szerződtetni.

A Sunday Times című lap szerint a szövetség, a Premier League, a játékosok szakszervezete (PFA) és a liga közösen lép fel a futball világszervezetével szemben.

"A jelenlegi a rendszerben a FIFA nem veszi figyelme az egyes országok sajátosságait" - mondta Gordon Taylor, a PFA elnöke. "Úgy véljük, hogy sokkal jobb lenne, ha a szabály csak a nemzetközi átigazolásokra vonatkozna, s egy-egy országon belül bármikor lehetne adni-venni a játékosokat.

A City legyőzte a ManUnitedet/sport/focivilag/20021109acity.htmlSok a bizonytalanság Eriksson körül/sport/focivilag/20021108soka.html

Az alsóbb osztályú angliai pontvadászatok klubjait érzékenyen érinti a márciusban bevezetett korlátozás, amelynek értelmében szezon közben nem értékesíthetik labdarúgóikat, bár ez többnyire megoldás lenne átmeneti anyagi problémáikra.