Vágólapra másolva!
Az európai labdarúgó kupák egyetlen magyar szereplője, a Ferencváros kedden a német VfB Stuttgart otthonában lép pályára az UEFA Kupa 2. fordulójának visszavágóján. Az október 31-iki, Üllői úti első találkozó gólnélküli döntetlennel zárult.

Garami József, a zöld-fehérek vezetőedzője úgy véli: csapatának csak akkor lehet esélye a 32 közé kerülésre, ha az első félidőben gólt szerez. "Már a sorsoláskor egyértelmű volt, hogy a Bundesligában játszó együttes a párharc esélyese, s ez az első mérkőzés után még inkább így van. Ennek ellenére természetesen mindent elkövetünk a jó szereplésért, ha sikerülne betalálnunk, az óriási erőt adna. Ebben az esetben már a döntetlen is elég lenne a továbbjutáshoz" - mondta a hétfői elutazás előtt a szakember.

Nem szerzett előnyt a Fradi a visszavágóra/sport/magyarfoci/20021031uefakupa.html

Az FTC a bajnokságban pénteken 1-0-ra kikapott a Békéscsabától, a VfB Stuttgart egy nappal később a Bochum felett aratott 3-2-es győzelemmel "melegített" a visszavágóra, s sikerének köszönhetően feljött a harmadik helyre a tabellán. "Bár fájó vereséget szenvedtünk, a keddi meccs szempontjából nincs különösebb jelentősége. A kupában más szabályok vannak" - tette hozzá Garami.

Az Üllői úton nyert a Békéscsaba/sport/magyarfoci/20021108azulloi.html

Az FTC hétfőn délben repül Németországba, majd 18 órakor edzést tart a mérkőzés helyszínén, a Daimler-stadionban. Az összeállításban még van egy-két kérdőjel, de a tréner valószínűleg a Szűcs - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Bognár, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Szili vagy Penksa tizenegynek szavaz bizalmat. Kriston Attila három sárga lapja miatt nem játszhat. Gera Zoltán a hétvégén vakbélgyanúval kórházba került, de végül vasárnap este kiengedték, s a csapattal tarthatott. A 18 órakor kezdődő összecsapást az m1 közvetíti, a játékvezető a ciprusi Kosztasz Kapitanisz lesz.