Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken Genfben elkészítette az UEFA-kupa 3. fordulójának sorsolását. A magyar érdekeltségű csapatok közül a német Hertha az angol Fulhamet, a török Denizlispor a francia Lyont, az osztrák Sturm pedig a Laziót kapta.

Nem lehet maradéktalanul boldog a Hertha BSC labdarúgócsapata (Király Gábor és Dárdai Pál kenyéradója), amely az UEFA-kupa harmadik fordulójában az angol Fulham együttesét kapta ellenfélül. Az angol gárda az előző körben kettős győzelemmel búcsúztatta a horvát Dinamo Zagrebet, s története során még nem szenvedett vereséget az európai kupasorozatban. Igaz, idén indult először...

Remek Fulham-széria/sport/focivilag/20021115focinapszam.html

"A kiemelési rendszerből adódóan a lehetséges ellenfele (Maccabi Haifa, RC Lens, Celtic Glasgow, Fulham) közül a számunkra legvonzóbbat kaptuk, remélem, szurkolóink is örülnek a Fulhamnek. Ellenfelünk erős csapat, ezt megmutatta a tavalyi bajnokságban is" - nyilatkozta Dieter Hoeness, a Hertha menedszere. "Előnyösnek érzem, hogy nem kell annyit utaznunk. A Fulham nagyon jó együttes. Szeretnénk jövőre is talpon maradni, így idegenben, Londonban jó eredményt kell elérnünk, hogy legyen esélyünk a továbbjutásra" - értékelt Huub Stevens vezetőedző.

Belehúzott az osztrák Sturm Graz (Korsós György és Szabics Imre) csapata is, ellenfele ugyanis a csődtől fenyegetett, ezért szinte a létért küzdő olasz Lazio lesz. "Nagyon nagy élményt jelenthet majd szurkolóinknak, hogy ismét igazi európai élcsapat látogat az Arnold Schwarzenegger-stadionba. Emlékszem még élénken a három évvel ezelőtti, Parma elleni UEFA-kupa mérkőzésre, amikor idegenben 2-1-re kikaptunk, itthon pedig már 3-1-re is vezettünk a hosszabbításban. Igaz, kiestünk, de a meccs bizonyította, partiban lehetünk mindenkivel" - nyilatkozta Franco Foda, a Sturm trénere.

Csőd közeli helyzetben a Lazio/sport/focivilag/20021114csodkozeli.html

"Tökéletesen elégedett vagyok, azt hiszem, a Lazio ellen ismét telt ház lesz. Előzetesen hétszázezer eurós bevételre számítok, s ha beleszámítom, hogy az olasz csapat pénzügyi krízisben van, akár tovább is juthatunk. Az esély adott" - közelítette meg a sorsolást gazdasági szempontból Hannes Kartnig klubelnök.

A harmadik "magyar csapat", török Denizlispor (soraiban Kabát Péterrel) a Bajnokok Ligájától búcsúzó francia Olympique Lyon ellen próbálja meg kivívni a továbbjutást.