Vágólapra másolva!
A Werder Bremenben játszó Lisztes Krisztián és a Bajnokok Ligája-résztvevő Arsenal ukrán légiósa, Oleg Luzsnyij egyformán támogatja a 2008-as labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére benyújtott magyar pályázatot.

"A sportágnak óriási hagyományai vannak az országban, s ennek a történetnek folytatódni kell" - mondta Lisztes az UEFA legfrissebb hírlevelében, amelyet Európa összes szövetségéhez és futballal foglalkozó szervezetéhez, valamint jelentős sajtóorgánumához juttattak el a projekt vezetői.

"Láttam a magyar szövetség terveit, lenyűgözőek. Nagyon örülnék, ha végre ez a régió is otthont adhatna egy ilyen jelentős labdarúgó eseménynek" - nyilatkozott Luzsnyij.

A kiadvány többek között ismerteti a tavaly elkezdett stadionrekonstrukciós program részleteit és megemlíti, hogy az MLSZ - Angliával, Lengyelországgal és Szlovéniával egy időben - múlt pénteken csatlakozott az UEFA oktatási egyezményéhez.

A 2008-as Eb-rendezésre az egyedül kandidáló Magyarország és Oroszország mellett Ausztria Svájccal, Görögország Törökországgal, Skócia Írországgal, Horvátország Bosznia-Hercegovinával, illetve az észak-európai - finn, dán, norvég, svéd - négyes van versenyben.

Az UEFA december 12-én Genfben dönt a helyszínről.