Társoldalunk:

Capello faképnél hagyná a Romát

Fabio Capello, az AS Roma labdarúgócsapatának vezetőedzője azon gondolkodik, hogy lemond a játékvezetők sorozatos hibái miatt, amelyek szerinte folyamatosan az együttesét sújtják.
Fotó: EPA
Spanyolországba vagy Németországba menjek dolgozni? - elmélkedik talán CapelloFotó: EPA

"Ha ez így folytatódik tovább, akkor visszavonulok az olasz futballtól és külföldre megyek" - dühöngött a tréner a szombat esti, Internazionale elleni rangadó után, amely végül 2-2-es döntetlennel ért véget. Capello hozzátette: az AS Romát a bírók "mesterségesen" tartják a csak UEFA-kupa-indulást érő 5-6. helyen, ráadásul az újabb pontvesztéssel már csak hetedikek a fővárosiak.
   
A mérkőzés rendkívül feszült légkörben zajlott le, a rómaiak szerint Salvatore Racalbuto játékvezető az összes kétséges szituációban a vendégeknek kedvezett. A bírónak többször is figyelmeztetnie kellett a hazaiak kispadját az állandó reklamálások miatt. Az AS Roma irányítói leginkább egy Montella fellökéséért járó büntetőt kérnek számon Racalbutón. A találkozó lefújását követően sem csillapodtak az indulatok: Christian Panucci megütötte az Internazionale egyik alkalmazottját, majd az öltözőfolyosón is folytatódott a szóváltás és a dulakodás. Az esettel várhatóan a fegyelmi bizottság is foglalkozik majd.
   
Franco Sensit, az AS Roma elnökét pénteken három hónapra eltiltotta és 40 ezer eurós (közel 10 millió forintos) pénzbüntetésre ítélte a liga, mert csalással vádolta meg több nagycsapat vezetőjét és a bírókat.

A Serie A vasárnapi mérkőzésein az AC Milan hazai pályán nagy küzdelemben nyert az AC Parma ellen, míg a Lazio idegenben simán győzte le a Comót.

Eredmények:
Milan - Parma 2-1 (0-0)
gól:
Pirlo (48., 71., - mindkettőt 11-esből), illetve Filippini (64.)

Atalanta - Brescia 2-0 (0-0)
gól:
Dabo (69.), Comandini (73.)

Como - Lazio 1-3 (1-1)
gól:
Corrent (36.), illetve Simeone (16.), Claudio Lopez (55., 63.)

Empoli - Reggina 4-2 (2-1)
gól:
Di Natale (3., 40., 92., a másodikat 11-esből), Rocchi (54., 11-esből), illetve Nakamura (7., 11-esből), Vargas (81.)

Modena - Piacenza 1-0 (1-0)
gól:
Milanetto (32., 11-esből)

Udinese - Chievo 2-1 (2-0)
gól:
Jörgensen (12.), Jancker (27.), illetve Bierhoff (50.)

Torino - Juventus 0-4 (0-2)
gól:
Del Piero (6.), Di Vaio (33.), Nedved (51.), Davids (89.) 

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK