Vágólapra másolva!

Focinapszám: öt

Nem minden játékos életében adatik meg, hogy egy bajnoki mérkőzésen öt gólt szerezzen. Tegnap az osztrák pontvadászatban, az SW Bregenz csatárának, Axel Lawarée-nak sikerült.

Az osztrák bajnokságban a mezőny második felében szereplő csapatok találkoztak szombaton Bregenzben, ahol a helyi Casino SW a kilencedik SV Salzburgot fogadta.

A mérkőzés félidejében még semmi sem utalt arra, hogy kimagasló teljesítményt láthatnak majd a hazai nézők, Lawarée 14. percben szerzett találatát követően még fordulás előtt egyenlítettek a vendégek. A gólban két magyar is közreműködőtt, a belga csatárnak Klausz László adta a gólpasszt, míg a találat után Sáfár Szabolcs szedte ki a labdát a vendégek hálójából.

Szünet után sem változott a mérkőzés képe, nagyrészt a középpályán tusakodtak a csapatok. A 29 éves belga támadó, aki az elmúlt szezonban húsz találatot ért el, a 61. percben fogott hozzá a nézőtéri hangulat javításához. A vezető találat nem csak a társakat, hanem Axelt is megnyugtatta, bizonyította ezt a 73., a 77. és a 84. minutumban is. Különösen a negyedik gólja volt látványos, Lawarée középre ívelését az egyik salzburgi védő Sáfár elől vetődve emelte ki, pechjére éppen a belga gólzsák elé, aki ballal, kapásból mesterien kilőtte a rövid alsó sarkot.