Vágólapra másolva!
A magyar válogatottban alapember, a hét végi bajnoki fordulóban mégsem játszott klubcsapatában, a német Herthában Dárdai Pál. A remek középpályás azért hagyta ki a hannoveri Bundesliga-találkozót, mert vírusos fertőzés támadta meg a szervezetét.

Szerencsére azonban a válogatott szerdai, Moldova elleni barátságos mérkőzésééig felépül, így Gellei Imre szövetségi kapitány is számolhat vele.

"A csapatnak igen, de nekem, személy szerint nem volt túl jó hétvégém - mondta Dárdai hazaérkezését követően. - Pénteken ugyanis összehánytam a Hertha buszát, majd be is lázasodtam, s mint kiderült, kisebb járvány terjedt el a csapaton belül. A hannoveri bajnokin aztán leültem a kispadra, ám egyetlen percet sem játszottam, ami az események után teljesen érthető. A Hannover ellen az első félidőben mi, a másodikban a hazaiak játszottak jobban, ekkor például Bobic egyedül vezethette Király Gabira a labdát, de szerencsére elkapkodta a helyzetet. Összességében azonban a Hertha klasszissal jobb csapat a Hannovernél, így győzelmünk megérdemelt, s immáron ott vagyunk az élbolyban, az 5. helyen."

Pirosparádé a Bundesligában/sport/focivilag/20021116pirosparade.htmlA Bundesliga állása/sport/focivilag/20021116abundesliga.html

"Persze a neheze csak most következik, hiszen játszunk a Werder Bremen, a Bayern München, a Wolfsburg és a Kaiserslautern ellen, no meg az UEFA-kupában az angol Fulham vár ránk. Az említett egy hónap alatt eldől, mennyire vagyunk erősek lelkileg és fizikailag. Remélem, nem okozunk csalódást magunknak és szurkolóinknak sem, és szép karácsony elé nézhetünk. Mindez igaz a válogatottra is, bízom abban, hogy a szerdai fellépésen nem befolyásolja majd a teljesítményemet a néhány nappal ezelőtti gyomorvírus, s a téli szünet előtt győzelemmel köszönhetünk el szurkolóinktól."

Bánki József