Vágólapra másolva!
Két év után kapott újra meghívót a magyar labdarúgó-válogatottba Zavadszky Gábor, s ez a tény meg is látszik a teljesítményén. Az utóbbi hetekben ugyanis feldobódottan, de ami fontosabb, jól is futballozik az MTK középpályása.

Zavadszky eddigi egyetlen válogatottságát 2000-ben, Ausztrália ellen - szintén egy Üllői úti fellépésen - jegyezhette, s ha minden igaz, másodszorra szerdán Moldova ellen, szintén az FTC stadionjában húzhatja fel a nemzeti együttes mezét.

- Jól látjuk, hogy amióta Gellei kapitány jelezte a meghívását a válogatottba, a szokottnál is nagyobb kedvvel futballozik?
- Ezt kár is lenne titkolnom. Nagyon jólesett, hogy ismét beválogattak, amiben persze szerepet játszik azon egyszerű tény is, hogy jól szerepelünk az MTK-val.

- Egyetért azzal, hogy mostanság lényegesen nehezebb a válogatott közelébe férkőzni, mint mondjuk két-három éve?
- Ezzel is felesleges lenne vitázni, s csak mellékesen jegyzem meg, magunk között mi, játékosok is úgy tartjuk, ebbe a válogatottba nagyon nehéz beférni. Tíz év óta talán a legnehezebb, hiszen egységes és összeszokott a csapat, amin érthető módon a kapitány sem szívesen változtat.

Rangadót nyert az MTK/sport/magyarfoci/20021115rangadot.htmlHajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26269A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021116aborsodi.html

- Mekkora jelentőséget tulajdonít annak, hogy a liga prominensei egymás után kétszer is a hónap legjobbjának választották?
- Kifejezetten büszke voltam erre, elvégre ez a szakma elismerése, mivel a ligában egy szakmai bizottság ítéli oda a díjakat havonta.

- Beszélt már a kapitánnyal, hogy vajon pályára lép-e szerdán, Moldova ellen?
- Igen, és azt vettem ki a szavaiból, hogy számít a játékomra. Nagy öröm ez nekem, de csak ismételni tudom, a meghívásomban komoly szerepe van az MTK menetelésének is.

Bánki József