Néha a kapufa a legjobb barát - Hajdu Attila a Társalgóban

Vágólapra másolva!
Hajdu Attila megjárta már Németországot, a Fradi BL-menetelésének is részese volt, most mégis csak egy dologra koncentrál: bajnokságot akar nyerni az MTK-val. 
Vágólapra másolva!

Fotó: Varga Ferenc [origo]Mi történhetett tavaly az MTK-val? (show)
Hajdu Attila: Igazából mi is csak találgatunk, ha tudnánk az okát, hogy mi volt a baj, akkor valószínűleg nem történt volna meg az, ami megtörtént. Egy biztos, ahogy mindenkiben, bennem is mély nyomokat hagyott az ősz. Senki sem felejti el ezt a zuhanást egy könnyen, de talán ez lehet a biztosíték arra, hogy idén ez ne essen meg újra velünk. Ebben azért van egy óriási segítségünk, az edzőnk - Egervári Sándor -, aki biztosan nem fogja engedni, hogy szétessen a brigád.

Mit gondolsz, sikerül megint húszpontos előnyből elveszíteni a bajnokságot? (VampireZ-)
Hajdu Attila: Nem, bár ha már ez egyszer megtörtént az emberrel, nehéz elfelejteni.

Melyik csapatban érezted jobban magad, az MTK-ban vagy az FTC-ben? (Xenophon)
Hajdu Attila: A kettőt nem lehet összehasonlítani. A Ferencvárosban nevelkedtem, és ott életem eddigi talán legnagyobb sikereit értem el, ezt az ember sohasem felejti el. Az MTK-ban viszont - magyar viszonylatban sajnos ritka módon - rendezett körülmények között, abszolút szakmára koncentrálva készülhetek mérkőzésről mérkőzésre.

Nem bántad meg a kölni szerződést? (Gabor VV)
Hajdu Attila: Nem, ellenkezőleg. Sokat tanultam a kint töltött két évből.

Hajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=45131Hajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Miért nem a Fradiba jöttél vissza? (Levy)
Hajdu Attila: Nem rajtam múlt. Amikor hazajöttem, a Ferencváros vezetősége nem érezte úgy, hogy szüksége lenne rám. Pedig ekkor éppen kapusgondokkal küszködtek, én pedig lejárt szerződéssel ingyen igazolható voltam. Nem volt könnyű megemészteni a dolgot, hiszen nyolc éves koromtól a Fradiban nevelkedtem. De az élet már csak ilyen, és én nem hagyhattam abba a focit azért, mert az FTC nem várt vissza. Annak viszont jelen pillanatban nagyon örülök, hogy az MTK-ban megtaláltam a számításomat, nagyon jól érzem magam egy nagyon jó társaságban.

Visszamennél még a zöldekhez? (suni TTC)
Hajdu Attila: Semmi sem lehetetlen, de engem jelen pillanatban szerződés köt az MTK-hoz, ahol remekül érzem magam. Mind emberileg, mind szakmailag megtaláltam a számításaimat.

Milyen érzés a volt csapattársak ellen játszani? (badgirl21)
Hajdu Attila: Régi bajtársak ellen mindig érdekes érzés futballozni, de most a Fradi esetében ez azért akkora gondot nem okozott, hiszen volt csapattársaim közül összesen kettő volt a pályán.

Úgy látom, a lelked még zöld. :) (badgirl21)
Hajdu Attila: Ha valaki tizennégy évet tölt egy klubnál, és ott komoly sikerei vannak, akkor az egy komoly részévé válik az életének. Ezek az emlékek bennem vannak, úgy, ahogy a most az MTK-ban töltött emlékek is bennem fognak maradni. Ezeket az élményeket nem szabad elfelejteni, letagadni.

Szerinted lehet bajnok az MTK? Az embernek az az érzése, hogy úgysem előzhetitek meg a Fradit a végén, hiszen utóbbi elsősége csak nagy üzlet a tulajdonos számára (dzsa).
Hajdu Attila: Ezek a dolgok hozzánk nem igazán jutnak el, én egyetlenegyet tudok biztosan állítani: ez a csapat, ha kell, a vérét fogja adni a minél jobb helyezésért.

Hajdu az MTK-t nem adná fel a Perugiáért/sport/magyarfoci/20020121hajdu.html

Nem zavaró az MTK-ban, hogy nincs meg az a szurkolói háttér, ami a Fradiban megvolt? (atita)
Hajdu Attila: De, az biztos sokat lendítene hazai mérkőzésünkön, ha a szurkolók úgymond belehajtanának minket egy jobb játékba. Tudomásul kell venni, minden csapat tradíciója más. Az MTK-ban töltött idő alatt én azt vettem észre, hogy a csapatnak rengeteg szimpatizánsa van, de ezek az emberek nem törvényszerűen jelentenek potenciális nézőt a mérkőzéseken. Emiatt viszont hiba lenne pont azokat a szurkolókat bántani, akik szinte minden mérkőzésünkön ott vannak és buzdítanak minket, amiért mi természetesen rettenetesen hálásak vagyunk.

Melyik csapattól tartasz vagy tartotok a legjobban? (VampireZ-)
Hajdu Attila: A sportban nem igazán szerencsés dolog tartani egy ellenféltől, de a Ferencváros, a Zalaegerszeg (főleg otthon) és a Debrecen játékerejét abszolút mértékben tiszteletben tartjuk.