Vágólapra másolva!
A hét végén kerül sor a labdarúgó NB I 16. fordulójára, amelynek slágermérkőzésein a Győr az Újpestet, míg a címvédő és idén még otthon százszázalékos ZTE az éllovas MTK-t fogadja.
Forrás: MTI
Farkas Balázs és Nicsenko augusztusban, a Megyeri úton is nagy csatát vívott egymással Fotó: MTI

Pénteken, a labdarúgó NB I 16. fordulójának nyitó meccsén, a harmadik helyen álló Győr otthonába látogat a negyedik Újpest, ám nem csupán ezért ígérkezik érdekesnek a kilencven perc. A Rába-parti együttes várakozáson felül szerepel a bajnokságban, ráadásul a fiatal, 37 esztendős tréner, Tamási Zsolt, a rutinos horvát légiósok mellett olyan fiatal tehetségeket is beépített a csapatba, mint a kapus Sebők Zsolt, a középpályás Németh Norbert, vagy a csatár Weitner Ádám, ami a győri szurkolóknak különösen örömteli tény. Az Újpestnél viszont áll a bál, hiszen a sportnapilapban megjelent hír szerint Szabó András vezetőedző napjai meg vannak számlálva, ami könnyen elképzelhető, ám a Megyeri úton joggal sérelmezik, miért kellett a két fontos, győri és zalaegerszegi fellépés előtt megszellőztetni ezt, megzavarva az öltözői légkört. A lila-futballisták mindenesetre Győrben csattanós választ adhatnak az edzőben és bennük is kételkedőknek, ám helyzetüket nehezíti, hogy két alapember, Radek Sloncik és Kovács Zoltán sárga lapok miatt hiányzik majd az együttesből.

"Igazi hatpontos találkozó vár ránk, s remélem, megfelelünk a győri szurkolók várakozásának és begyűjtjük a három pontot. Az MTK elleni, múlt heti mérkőzésen, egy félidőn át jól futballoztunk, azt a formát kellene megnyújtanunk az Újpest ellen, továbbá bízom abban is, hogy a helyzeteinket ezúttal ki is használjuk" - nyilatkozta Tamási Zsolt, a Győr szakvezetője.

"Főként mentálisan kellett felkészítenem a fiúkat, hiszen, az elmúlt napokban az edzőváltást érintő hírek alaposan megzavarták az együttest. Hangsúlyoznám, nem ragaszkodom én a két kézzel a kispadhoz, ám nem az Újpest érdekeit nézik azok, akik ilyen fontos bajnoki meccsek előtt ezzel foglalkoznak. Sajnos a győri meccsen Sloncík és Kovács Zoltán sárga lapok miatt nem játszhatnak, hiányuk érzékenyen érint bennünket, hiszen két jó formában futballozó játékosról van szó. Ettől függetlenül van annyira erős a keretünk, hogy elbírjuk ezt a terhet és pótoljuk két kulcsemberünket" - magyarázta Szabó András, az Újpest trénere.

A várható kezdőcsapatok
Győr: Sebők - Karabatic, Stark, Hucika - Peric, Jovanovic, Szanyó, Németh N. - Herczeg, Nicsenko, Weitner
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Korolovszky, Juhár, Tchur - Simek, Rósa H., Farkas B., Tokody - Horváth F., Móri

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20021116aborsodi.htmlA Borsodi Liga menetrendje és eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Érdekes mérkőzés alakulhat ki Zalaegerszegen is, ahol az MTK vendégszerepel. A két csapat "külön meccset" is vív a tekintetben, hogy melyikőjük bírja tovább a hazai százszázalékos szereplést. A zalaiak a bajnokságban eddig hatszor meccseltek otthon, minden találkozót megnyertek, 14 gólt rúgtak, s csupán hármat kaptak. Bozsik Péter vezetőedző két sérülttel nem számolhat: Nagy Lajos és Ilic kapus még nem harcra kész. Visszatért ugyan féléves lahti vendégszereplésből Bardi Gábor, ám a kapus az átigazolási szabályok értelmében ebben a bajnokságban nem védhet. Az MTK-ban mindenki egészséges, nincs eltiltott sem.

Sowunmi szabadon igazolható/sport/magyarfoci/20021122sowunmi.html

Izgalmas összecsapást hozhat a Ferencváros-Dunaferr találkozó, amely két okból is érdekes lehet. Az egyik persze Tököli Attila szereplése, aki évekig Újvárosban ontotta a gólokat, jelenleg pedig a zöldeket erősíti. A másik ok a revánsvágy. A Fradi ugyanis úgy kezdte a bajnokságot, hogy az első négy fordulóban győzött, s még gólt sem kapott, majd az ötödik fordulóban minden "borult", s augusztus 24-én 2-2-es döntetlent ért el a Dunaferr otthonában. Ami biztos: Dragóner térdszalag-sérülése miatt nem szerepelhet, de Gera, Kapic és Szűcs már egészséges, nincs akadálya annak, hogy játszanak. A vendégek hét közben Pakson győzelemmel készültek az összecsapásra. Tornyi Barnabás vezetőedző elmondta, jól ismeri a Fradit, megpróbálja felkészíteni csapatát a lehető legjobban. A szakvezető egyelőre még mindig nem számolhat a műtét után lábadozó Bagollyal és Jäkllel, de kérdéses a sérüléssel bajlódó Horváth Péter és Balaskó játéka is.

Néha a kapufa a legjobb barát - Hajdu Attila a Társalgóban/sport/magyarfoci/20021119neha.html

A Kispest a Békéscsabát fogadja, s nincs könnyű helyzetben Szurgent Lajos, a hazaiak mestere. A szerény szereplés mellett ugyanis sérülések sújtják a csapatot, Babos Ádám, Batrinu, Balint és Dubecz is kisebb problémával küzd. A csabaiaknál Futaki, Braga, Gabala és Fehér nem léphet pályára, Szeverényi, Cseke és Szoboszlai viszont újra harcra kész. A kiesési rangadón a jó passzban lévő vendégek tűnnek esélyesebbnek. A Siófok-Sopron találkozón a hazaiak az esélyek, annak ellenére, hogy a Siófok kisebb hullámvölgybe került az utóbbi hetekben. Ám a Sopron az egyetlen csapat, amely idén még nem nyert idegenben. A hazaiaknál Szalai Csaba és László sérült, míg Sopronból Tóth András, Komódi és Tiber nem lehet tagja az együttesnek. A Debrecen Videotonnal játszik, s találkozó egyértelmű esélyese a hajdúsági gárda.

A 16. forduló műsora
péntek:
Győr - Újpest 18.00
szombat:
Zalaegerszeg - MTK 13.00
Siófok - Sopron 14.00
Debrecen - Videoton 14.00
Kispest-Honvéd - Békéscsaba 17.00
Ferencváros - Dunaferr 18.00

Bánki József, Pincési László