Vágólapra másolva!
Amíg Németországban a Hertha - Werder Bremen mérkőzés tartja izgalomban a szurkolókat, addig a másik három topligában is kiemelt összecsapásokra kerül sor. Angliában a Manchester United a Newcastle-t, Olaszországban a Milan az Intert, Spanyolországban pedig a Barcelona a Real Madridot fogadja.

A Bundesliga 14. fordulójának rangadóján az ötödik helyezett Hertha a dobogó legalsó fokán található Werder Brement fogadja, s ha szerencséjük van a magyar szurkolóknak, akkor három magyar labdarúgót is láthatnak a televízió jóvoltából. A Kicker szerint ugyan Dárdai valószínűleg nem lesz kezdő a berlini gárdában, aminek lehet valóság alapja, hiszen a moldávok ellen pazar gólt szerző közpályás hetek óta nem tud csapatba kerülni. A kapuban Király helye megingathatatlan, Lapaczinski, Luizao, Van Burik, Simunic és Neuendorf továbbra is a díszpáholy társaságát élvezi. A brémaiaknál Lisztes kezd, s lehet, támadásban több feladatot kap majd Schaaf edzőtől, ugyanis a görög gólfelelős, Charisteas piros lapja miatt nem játszhat. Barten és Friedrich sérült.

A listavezető Bayern a Kaiserlstautern vendégszeretetét élvezheti, s az idei teljesítmények alapján győzelmi esélyekkel utazik a Fritz Walter-stadionba. Utoljára 1999 áprilisában ünnepelhetett győzelmet a hazai közönség a bajorok ellen, a tökutolsó kedvencektől ezt idén nem várhatja el. A 'Lauternben Gabriel, Ramzy, Anfang, Hrisztov és Lokvenc sérülés, Sforza, valamint H. Koch eltiltás miatt nem játszhat. A München a Sagnol, Salihamidzic, Hargreaves, Deisler kvartettet nélkülözi.

Bundesliga 2002/2003 - menetrend/sport/focivilag/20020809bundesliga.htmlA Bundesliga állása/sport/focivilag/20021116abundesliga.html

A bajoroknál egyébként kisebb belharc is dúl. Franz Beckenbauer, a Bayern München elnöke bízik abban, hogy a klub egykori labdarúgója, Lothar Matthäus és Uli Hoeness menedzser hamarosan kibékül egymással. "Semmi szükség nincs erre a vitára. Most bizonyára mindketten sértettnek érzik magukat, de biztos vagyok benne, hogy egy kis idő elteltével lehiggadnak, és normális hangon tudnak majd beszélni egymással" - mondta a szakember. Hoeness nemrég azt mondta egy tévéinterjúban, hogy amíg Karl-Heinz Rummenigge alelnöknek és neki lesz beleszólása az egyesület ügyeibe, addig Matthäus pályagondnok sem lesz a Bayernnél. A németek 150-szeres válogatott, világbajnok futballistája ezután minden kapcsolatot megszakított korábbi klubjával, lemondott tiszteletbeli tagságáról, visszaadta a díszjelvényt, az oklevelet és a búcsúajándékot is.

A második helyen álló Dortmund a Wolfsburg otthonába látogat, ahol a Farkasok kevésbé harapósak a Borussiával szemben, hiszen mindössze egyszer tudtak nyerni - igaz, a Dortmund is mindössze ennyi diadalt ült. A hazaiaknál Madsen, Weiser és Christiansen sérült, míg az Effenberg, Karhan, Maric triónak arra kell ügyelnie, ne kapjanak újabb sárgát, különben a jövő heti, Kaiserslautern elleni találkozót ki kell hagyniuk. A vendégek részéről Dede, Kehl és Koller van hasonló szituációban, Evanilson, Oliseh, Sörensen és Addo maródi.

A Cottbus Hamburgban vendégeskedik, az északnémet kikötőváros gárdájából Hoogma, Groth és Meijer, az Energie-ből Beeck, Schröder, Gebhardt, illetve Rink hiányzik majd. Lőw a szokásoknak megfelelően a kezdők között kap majd helyet.