Vágólapra másolva!
Noha a csapat jelenleg sereghajtó az NB I-ben, mégsem túlzás kijelenteni: Keresztúri András góljai tartják életben a Békéscsaba bennmaradási esélyeit. A futballista korábban megjárta az FTC, az MTK, az Austria Wien, a Slovan Bratislava, a Videoton, a Csepel, a Cegléd, a Tiszakécske együttesét is, s jelenleg a csabaiak színeiben nyolc találatnál jár, így érthetően népszerű a viharsarki publikum körében.
A hét futballmagyarjai/sport/magyarfoci/20021118ahet1.htmlA Borsodi Liga eredményei/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A 35 esztendős játékost jelenlegi edzője, Garamvölgyi Lajos is sokra tartja, a Kispest elleni meccs után például a tréner kijelentette: ha ő nem, akkor senki sem lő gólt együttesében.

- Gyerekként melyik csapatnak szurkolt, és ki volt a kedvenc játékosa? - kérdeztük Keresztúrit.
- Tiszta szívemből a Fradiért szorítottam, ez azóta sem változott, s rajongtam Maradonáért és Nyilasi Tiborért. 1989-ben aztán megvalósult az álmom, szerződetett a Ferencváros, és éppen Nyilasi lett az edzőm.

- Mit érzett, amikor legutóbb a Békéscsaba az ön góljával nyert az Üllői úton?
- Az a győzelem nagyon kellett nekünk, ám fura érzés volt a Fradinak gólt lőni, s jobban is szeretem, ha tízezer csabai drukker örvend ennek, mint amikor csak tizenöt.

- Melyik volt a legsikeresebb idénye?
- Az is a Fradihoz kötődik, az 1991-es szezon, ekkor kerültem be a válogatottba is. Mielőtt megkérdezné, a legjobb meccsemet is a zöldek színeiben játszottam: az Antwerpen ellen 3-1-re nyertünk Zalaegerszegen és továbbjutottunk az UEFA-kupában. A válogatottban a horvátok elleni 2-2 is örökké emlékezetes számomra, hiszen mindkét gólunkat én lőttem.

- Mikor volt karrierje mélypontján?
- Amikor tavaszi szárkapocscsonttörést és térdszalagszakadást szenvedtem, utána nehezen épültem fel, ráadásul ekkor nagyon jó formában voltam.

- Mi a mostani Békéscsaba legnagyobb erőssége?
- A csapatszellem, hiszen a sorozatos kudarcok idején sem maceráltuk egymást az öltözőben. Ezért is bízunk erősen a bennmaradásban, s már korábban is jeleztem a fiúknak az öltözőben: a legfontosabb, hogy nem szabad nagyon leszakadnunk és akkor tavasszal kiharcolhatjuk az élvonalban maradást.

- Mire véli, hogy egyre kevesebben járnak NB I-es meccsekre?
- Talán drágák a jegyek is, hiszen sokan a létminimum közelében élnek, ráadásul a tévében sok mérkőzést adnak. Jellemző, hogy Békéscsabán is sokan kérnek tiszteletjegyeket tőlünk, mert képtelenek megfizetni a belépőt, ami pedig nálunk nem is ezrekbe, hanem csak 550 forintba kerül.

- Összességében elégedett a pályafutásával, nem bánt meg semmit?
- Nincs hiányérzetem, mindenhol jól éreztem magam, rengeteg barátra tettem szert. Általában volt együtteseimnél is kedveltek, ám valóban remek érzés az a szeretet, ami itt, Békéscsabán körülvesz.

Bánki József

Helycsere a táblázat alján/sport/magyarfoci/20021123zalaegerszegen.html?pIdx=3