Társoldalunk:

Nyert a Chievo, kikapott a Roma

A Serie A tizenegyedik fordulójában hazai pályán győzött a Chievo, ezzel folytatta jó sorozatát, és jelenleg már az ötödik helyen áll a tabellán. A BL legjobb tizenhat csapata közé jutott Roma viszont idegenben 3-0-ra kikapott a Parmától, így leszakadt az élmezőnytől.

Vasárnap nem sok babér termett az idegenben pályára lépő csapatoknak Olaszországban, ugyanis az Udinese bresciai és az Atalanta regginai pontmentésén kívül csak hazai győzelmek születettek. A legnagyobb meglepetés a Roma veresége, a Totti nélkül kiálló Farkasok nem bírtak a huszonegyedik pedcben már 2-0-ra vezető, s végül hárommal nyerő Parmával. A mérkőzéshez kapcsolódó hír, hogy megsérült egy szolgálatban lévő tűzoltó, ugyanis a vendégszurkolók különböző pirotechnikai eszközöket dobtak be a pályára. Éppen ezt próbálták eloltani az egyenruhások, amikor az egyik felrobbant és égési sebeket ejtett a szerencsétlenül járt férfi jobb kezén. A tűzoltó kórházi ellátásra szorult.

A tavalyi idénye eleje óta tartó chievoi csoda tovább folytatódott: a nagycsapatokat megszégyenítő módon eredményes veronaiak tíz emberrel is felül múlták az Empolit. A Perugia könnyedén, 3-0-ra verte a Comót, a Piacenza egy találattal volt jobb a Torinótól. Késő este a Lazio 4-0-ra nyert a Modena ellen, Corradi kétszer volt eredményes.

Serie A, 11. forduló:
Chievo - Empoli 1-0 (1-0)
gól: Marazzina (25.)
kiállítva: Andersson (58., Chievo)

Parma - Roma 3-0 (2-0)
gól: Bonazzoli (10., 72.), Mutu (21., 11-esből)

Brescia - Udinese 1-1 (0-1)
gól: Sensini (68., öngól), illetve Jörgensen (9.)
kiállítva: Bedin (90., Udinese)

Perugia - Como 3-0 (1-0)
gól: Fusani (14.), Miccoli (47.), Milanese (90.)

Piacenza - Torino 1-0 (1-0)
gól: Di Francesco (21.)
kiállítva: Lamacchi (89.), illetve Osmanovski (89.)

Reggina - Atalanta 1-1 (0-1)
gól: Savoldi (55.), illetve Gautieri (33.)

Lazio - Modena 4-0 (2-0)
gól:
Corradi (25., 90.), C. Lopez (31.), César (70.)

KAPCSOLÓDÓ CIKK