Vágólapra másolva!
A Ferencvárosba szerződött Sowunmi Thomas úgy érzi, hogy Garami József irányításával pályafutása csúcsára juthat. A volt Dunaferr-támadó, mint elmondta, döntésében komoly szerepet játszott az is, hogy korábbi csapattársai, Marek Penksa és Tököli Attila is a zöld-fehér egyesületben játszanak. A Dunaújvárossal egy hete szerződést bontott csatár a 90-es számú mezt viselheti majd.
Forrás: ftc.hu
"A Fradiban érhetek pályafutásom csúcsára"
- Miért pont a 90-es mezt választotta?



- Több csapat is bejelentkezett önért, miután Dunaújvárosban kimondták a szerződésbontást. Miért pont a Ferencvárost választotta?
- A legdöntőbb érv Garami József személye volt, akitől úgy érzem, hogy rengeteget tanulhatok. Az elmúlt napokban sokat beszélgettünk, éreztem rajta, hogy számít rám. Ismerem a teljes hazai szakembergárdát, és tudom, hogy milyen munkát végzett korábban Győrben, aztán most itt a Fradinál. Ő az az edző, akire nyugodtan rábízhatom magam. Természetesen az is szerepet játszott a döntésemben, hogy korábbi újvárosi csapattársaim, Tököli Attila és Marek Penksa is a zöld-fehér klub mellett döntöttek, pedig rájuk is vadászott számos klub.

- Tud-e arról, hogy milyen poszton számít majd önre Garami József?
- Ez még nem dőlt el, mivel úgy tudom, hogy a jövőben elképzelhető az is, hogy a Ferencváros új játékrendet próbál ki. A mesterrel abban maradtunk, hogy lehetőséget kapok a bizonyításra, én pedig megpróbálom megállni a helyem azon a poszton, ahol számításba vesz. A mai Fradiban Vukmirtól kezdve Gerán át Leandróig számos olyan játékos van, akinek nem kötött a posztja, így természetes, hogy én is alkalmazkodom majd a rám kiszabott feladathoz.

- Mikor léphet először pályára a Fradiban?
- Már csak jövőre. Most az MTK ellen nem jön szóba a szerepeltetésem, hiszen egy edzés után nem sok értelme lenne egy új csapatban bemutatkozni. A Kispest ellen pedig pályára sem léphetnék, hiszen az egy korábbról elhalasztott meccs, így csak azok szerepelhetnek, akik az eredeti időpontban is szerződtetett játékosai voltak a Ferencvárosnak.

Az FTC honlapjahttp://www.ftc.huHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

- Mit gondol, miként fogadja majd a közönség?
- Bízom benne, hogy ugyanúgy, ahogy bármely új ferencvárosi játékost, azaz megkapom a bizalmat. Az elmúlt időszakban nem játszottam sajnos kirobbanó formában, de ennek vannak olyan szakmai okai is, amiről most nem szeretnék beszélni. Maradjunk annyiban, hogy kevés olyan újvárosi játékos van, aki ezen az őszön maradandót alkotott. Hat gólpasszig ugyan eljutottam ebben a szezonban, ami nem rossz, ha azt veszem alapul, hogy a jelenlegi fradisták közül csak Lipcsei előz meg ezen a téren. Természetesen többet szeretnék nyújtani, és biztos vagyok benne, hogy a Ferencváros minden szempontból alkalmas lesz arra, hogy életem legjobb formájába lendülve visszaverekedjem magam a válogatottba is. Úgy is fogalmazhatnék, hogy meggyőződésem szerint a Fradiban érhetek pályafutásom csúcsára.