Vágólapra másolva!
A labdarúgó Borsodi Liga 17. fordulójában remek, 3-3-as meccset játszott egymással a Zalaegerszeg és az Újpest. Ugyancsak hat gól esett a Sopron-Kispesten, de 4-2 arányban, a Dunaferr viszont csak helyzetekig jutott a Siófok ellen.

Zalaegerszeg - Újpest 3-3 (3-2)
Zalaegerszeg, 7000 néző, vezette: Szarka
ZTE: Turi - Kocsárdi, Budisa, Csóka, Szamosi - Ljubojevic, Molnár, Balog (Babati 78.), Vincze - Faragó (Koplárovics 78.), Sabo
Újpest: Vlaszák - Szélesi (Simek 60.), Korolovszky, Juhár - Tokody, Farkas, Sloncik, Kunzo (Tamási 46., Simon 87.), Rósa H. - Horváth F., Kovács Z.
gól: Sabo (17., 20., 39. - 11-esből), illetve Horváth F. (4., 60.), Kovács Z. (22.)
kiállítva: Simek (81.)
sárga lap: Sabo (33.), Faragó (45.), Ljubojevic (81.), illetve Kovács Z. (28.), Juhár (44.), Szélesi (55.)

Mozgalmasra sikeredett az első félidő, talán a magyar pályákon átlag feletti iramnak köszönhetően. Nem sokat tapogatóztak a felek, Horváth használt ki rögtön egy védelmi megingást. Nem tétlenkedett Radu Sabo sem és három perc leforgása alatt először egyenlített, majd a vezetést is megszerezte a hazaiaknak. Sőt, a Faragó elleni szabálytalanság következtében megadott büntetőt is értékesítette, amivel újra a zalaiakhoz került az előny (a köztes időszakben ugyanis Kovács egyenlített).

Fordulás után mindenki arra tippelt, hogy visszavesznek az iramból a csapatok, de továbbra is élvezetes volt a rangadó. Újabb egerszegi védelmi megingást Horváth használt ki, amivel másodszor is egyenlítettek a lilák. Mindent egy lapra feltéve rohamozott ezután a bajnokcsapat, de a kapuba már sem ők, sem egy kontrából a vendégek nem találtak be. Horváth Ferenc és Budisa előtt adódott még egy-egy nagy helyzet, de a hálók már érintetlenek maradtak. A vége megint parázsra sikeredett, ugyanis előbb Simek szorongatta meg Ljubojevic torkát (piros lap lett a "jutalma"), majd Tamási és Juhár is megsérült (utóbbinak csúnyán kiugrott a bal válla, mentővel szállították kórházba) az Újpestben, ezért nyolc mezőnyemberrel fejezték be a meccset, amin igazságosnak mondható pontosztozkodás született.

4. perc: Csóka csúszott el a mély talajon, Sloncik a helyére bemozduló Horváthot indította, akinek nem okozott nagy problémát 10 m-ről Turi mellett a kapu jobb oldalába találni. (0-1)

17. perc: Faragó jobbról a középen egyedül ácsorgó Sabohoz emelt, aki közelről senkitől sem zavartatva Vlaszák mellett a bal sarokba helyezett. (1-1)

20. perc: Kocsárdi Ljubojevichez passzolt, ő a jobb oldalon betört a büntetőterületen belülre, majd középre passzolt, ahol megint Sabo érkezett és egyből a kapuba belsőzött. (2-1)

21. perc: Szinte rögtön a középkezdés után a zalai védők fejéről hátra került a labda, amire lecsapott Horváth, de Turi lábbal tisztázott előle. Balszerencséjére éppen Kovácshoz került a bőr, aki három hazai védő gyűrűjében is 22 m-ről rögtön az üres kapuba továbbított. (2-2)

39. perc: Kocsárdi jobboldali beadását Faragó a levegőben eldőlve próbálta értékesíteni, de Korolovszky meglökte a támadót. Szarka tizenegyest ítélt, amit Sabo higgadtan a jobbra mozduló Vlaszák mellett a kapu bal oldalába vágott. (3-2)

60. perc: Bal oldali szabadrúgás után a hatalmas tömörülésben Horváth ugrott a legmagasabbra és fejéről a dermedten álló Turi mellett a bal sarokba vágódott a labda. (3-3)

Bozsik Péter: "Jó iramú, közönségszórakoztató meccset játszottunk az Újpesttel. Kár, hogy védelmi megingásainkat megint majdnem száz százalékosan használta ki ellenfelünk. Utána hiába mozgattunk meg szokásosan mindent a győzelemért, nem sikerült a negyedik gólt bepasszírozni. Az mondjuk nagyon érdekelne, hogy miért csak két percet hosszabbított a játékvezető, amikor csak a cserék után két és perc túlóra járt volna."

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20021130aborsodi.html

Szabó András: "Megérdemelten szereztünk a bajnok otthonában egy pontot, hiszen legalább annyi helyzetünk volt, mint a zalaiaknak és kétszer is sikerült egyenlítenünk. Remélem sérüléseink nem lesznek súlyosak, Simek kiállításánál pedig nem tudom mi történt, meg kell néznem videón."

Zsámár Roland