Vágólapra másolva!
A legnagyobb példányszámú spanyol sportnapilap munkatársa úgy értesült Párizsból, hogy Ronaldo kapja az Aranylabdát, a France Football év végi szavazásán a legjobb, Európában szereplő labdarúgónak járó trófeát.

A Real Madrid brazil centere - állítólag - egészen a keddi, jokohamai Világkupa-mérkőzésig klub- és honfitársa, Roberto Carlos mögött állt a szavazáson, ám mivel a japán városban ő lőtte a Real első gólját az Olimpia Asunción ellen, ezzel az ő javára dőlt el a küzdelem.

Ötvenen jelöltek az Aranylabdára/sport/focivilag/20021119otvenen.htmlÉrdemtelen Aranylabda-jelöltek/sport/focivilag/20021120erdemtelen.htmlAz Aranylabda-jelöltek portréi/sport/focivilag/20021126aranylabdajeloltek.htmlKié lesz az Aranylabda?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=31073A Real Madrid nyerte a Világkupát/sport/focivilag/20021203areal.html

Immár végérvényesen, ugyanis a szavazás december ötödikén, csütörtökön lezárult, a díjat december 17-én, Párizsban adják át. A France Football szerkesztőségéből kiszivárgott hírek szerint Ronaldo (aki 1997-ben egyszer már elnyerte a trófeát) hajszállal előzte meg Roberto Carlost, a brazil válogatott és a Real Madrid balbekkjét. Emberi számítás szerint csak ők ketten jöhettek számításba, mivel rajtuk kívül senki sem tagja egyidejűleg a Madridnak és a brazil válogatottnak - annak a két együttesnek, amely idén világbajnoki címet, továbbá Bajnokok Ligáját, európai szuperkupát és Világkupát nyert. (Igaz viszont, hogy Ronaldo augusztusban, amikor a spanyolok elhódították a BL-t, még az Inter futballistája volt.)

Az Aranylabdát az UEFA 53 tagállamából felkért 53 szakíró (mindenhonnan egy-egy) voksai alapján ítélik oda. Három labdarúgóra lehet szavazni, az első helyért 5, a másodikért 3, a harmadikért 1 pont jár. A két brazil mögött a vb-döntős német válogatott és a Bayern München kapusa, Oliver Kahn (a vb aranylabdása) végzett, negyedik a francia Zinedine Zidane (Real Madrid), a Leverkusen elleni BL-döntő csodagóljának szerzője, a meccs MVP-je, ötödik a német Michael Ballack (Leverkusen, majd Bayern), hatodik Raúl Gonzalez (Real Madrid).

Döbbenetes a Real Madrid fölénye, az első hat között négyen végeztek a klub labdarúgói közül. Úgy tűnik, Ronaldo annak köszönheti öt év után a második Aranylabdáját, hogy az Internazionaléból Madridba szerződött, ugyanis ha marad a lombard városban, akkor nem nyerhet Világkupát. Márpedig ez döntött.

Ch. Gáll András