Vágólapra másolva!
A Valencia labdarúgócsapata magabiztosan győzött a Racing Santander ellen szombaton a spanyol labdarúgó-bajnokság 13. fordulójában, de nem tudott közelebb kerülni az éllovas Real Sociedad együtteséhez, mert nyert az is, a Barcelona viszont ismét botlott.

Az élvonalban egyedüliként veretlen San Sebastian-i gárda ugyanis elvitte a három pontot Sevillából és továbbra is az élen áll. A Valencia már második,

Csalódottan nyilatkozott Louis van Gaal, az Barcelona vezetőedzője csapata madridi kirándulása után, de a kudarc ellenére sem aggódik saját és együttese jövője miatt.

"Rendkívül bosszantó, hogy egymás után két meccsen is kikaptunk" - mondta a holland szakember. "Az előző fordulóban a listavezető Real Sociedad ellen ráadásul rangadót buktunk el. Ezzel együtt úgy érzem, még semmi sincs veszve. Ha a következő három találkozót megnyerjük, felzárkózhatunk."

A katalán együttes 13 forduló alatt mindössze 16 pontot gyűjtött, s szégyenszemre csak a tizedik, sőt ha kedvezőtlenül alakul néhány eredmény a vasárnap esti mérkőzéseken, még két pozíciót visszacsúszhat.

Az utóbbi négy bajnokin összesen megszerzett egy pont miatt a szurkolók egyre élesebben bírálják van Gaalt és Joan Gaspart klubelnököt. Tény: a holland szakvezető visszatérése óta a rendkívül erős játékosállománnyal rendelkező Barcelona csak a Bajnokok Ligájában bizonyított, de a hovatartozásukra büszke katalán drukkerek számára a hazai pontvadászat valamivel fontosabb.

FC Barcelonahttp://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=36311

S amellett, hogy kedvenceik hátránya 13 pont a Real Sociedad mögött, az ősi rivális - egyébként szintén gyengélkedő - Real Madrid is előttük áll a tabellán, ráadásul a fővárosiak két mérkőzéssel kevesebbet játszottak.

Primera Division, 13. forduló:
Sevilla - Real Sociedad 0-1 (0-0)
gól:
Karpin (70.)

Valencia - Racing Santander 2-0 (1-0)
gól:
Angulo (42.), Carew (48.)

Huelva - Deportivo La Coruna 1-1 (1-1)
gól:
Molina (20.), illetve Tristan (26.)

Malaga - Villarreal 1-1 (0-0)
gól:
Dario Silva (76.), illetve Palermo (58.)

Rayo Vallecano - Barcelona 1-0 (0-0)
gól:
Azkoitia (66.)