Vágólapra másolva!
Örömmel zárta az őszi és derűsen várja a tavaszi idényt Lisztes Krisztián, aki a válogatottban, valamint klubjában, a Werder Bremenben egyaránt jó teljesítményt nyújtott.

Az apró termetű középpályásnak nagy szerepe volt abban, hogy a nemzeti együttes biztató eredményekkel kezdte az Eb-selejtezőket, míg a Bundesligában a Weser-parti alakulattal a harmadik helyen zárták az "első kört". "Szerénytelenség nélkül kijelenthetem, elégedett vagyok az ősszel mutatott produkciómmal, elvégre a Werderben stabil helyet sikerült kivívnom magamnak, és a válogatottal is jó eredményeket értünk el" - kezdte Lisztes. "Szerencsére klubedzőmmel, Thomas Schaaffal ugyanolyan jó a kapcsolatom, mint eddig volt, s ugyanezt mondhatom el a társaimmal való viszonyomról is, márpedig ez egy külföldi futballista esetében mindenkor fontos szempont."

Lisztes nyerte a magyar Aranylabdát/sport/magyarfoci/20021120lisztes.htmlUEFA-kupa: kiesett a Werder, továbbjutott a Sturm/sport/focivilag/20021114uefakupa.htmlA Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021214abundesliga.html

"Nem tagadom, a szezon végére alaposan elfáradtam, hiszen ősszel a Bundesliga, a Német Kupa és az UEFA-kupa mellett a válogatottban is helyt kellett állnom, így az utolsó meccseken már nálam is jelentkeztek az izomfáradtság jelei. Remek dolog azonban, hogy Németországban fűtött pályákon játszhatunk, ám balszerencsénkre az utolsó, Mönchengladbach elleni bajnokinkon elromlott a rendszer, így a jeges talajon inkább korcsolya-, semmint futballbemutatót tartottunk. Még jó, hogy így is sikerült nyernünk, ezzel a harmadik helyen végeztünk, s öt ponttal megugrottunk a minket üldöző Schalkétól."

"Az idény egyetlen keserűségét az UEFA-kupából történt kiesésünk jelentette, a holland Vitesse vert ki bennünket. Noha már nagyon szeretnénk hazamenni, december 20-ig Schaaf mester edzéseket tart, mondván, január 25-én folytatódik a bajnokság, és nem akarja, hogy a túl hosszú pihenő miatt leeresszen a társaság. Egyébként január 6-án kell visszatérnem Brémába, a karácsonyi ünnepeket természetesen odahaza töltjük, míg a szilvesztert, ahogy a tavalyi, szintén jól sikerült összejövetelen, ezúttal is egykori ferencvárosi csapattársammal, Lipcsei Petivel és családjával tartjuk meg. Tavasszal pedig legalább olyan fél szezonban reménykedem, mint amilyen a mostani volt. Nagyon szép lenne, ha a Bremennel Bajnokok Ligája-indulásra jogosító helyen végeznénk, míg a válogatottal a lengyelek, valamint a svédek elleni március végi selejtezőkön legalább négy pontot szereznénk. Amennyiben ez sikerül, esélyeink alaposan megnőnének a továbbjutásra."

Bánki József