Társoldalunk:

Bryan Robson lehet az ír kapitány

Brit lapértesülések szerint a legnagyobb esélye Bryan Robsonnak van arra, hogy betöltse a Mick McCarthy lemondásával megüresedett ír kispadot. A labdarúgó szakember állítólag annyival jár vetélytársai előtt, hogy megígérte: visszatéríti a nemzeti csapathoz az "eltévelyedett" és megsértődött Roy Keane-t.

A The Mirror információi szerint minden bizonnyal Bryan Robson lesz az ír labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya. A korábbi manchesteri klasszis, aki legutóbb a Middlesbroughnál és a Manchester Citynél edzősködött ugyanis ígéretet tett arra, amennyiben megbízást kap, mindent elkövet majd, hogy Roy Keane-t visszacsábítsa a nemzeti csapathoz.
 
A szövetség megkeresett korábbi csillagokat, felajánlva nekik egyfajta tanácsadó szerepet, de sem Liam Brady, sem Andy Townsend, sem Kevin Moran nem vállalta a feladatot. Nem úgy, mint Bryan Hamilton, aki játékosként az északír válogatottat erősítette. Az ő elsőszámú jelöltje pedig Robson. A szakvezetői posztra a hírek szerint még Joe Kinnear, Peter Reid, John Aldridge és az ír ifjúsági válogatott trénere, Brian Kerr esélyes.

KAPCSOLÓDÓ CIKK