Vágólapra másolva!
Miközben a Real Madrid játékosai a világválogatott elleni centenáriumi mérkőzésre készültek, az egyesület főhadiszállásán a klub vezetői arra készültek, hogy néhányuk jövőjét illetően döntést hozzanak. A királyi gárda játékos keretében több olyan focista is van, aki nem fér bele a tréner, Vicente del Bosque elképzeléseibe, és a tartalékok keserű kenyerét eszi, és közülük a télen többen is távozhatnak az egyesülettől.

A Real gárdájában jelenleg három Aranylabdás futballista is található Zinedine Zidane, Luis Figo és Ronaldo személyében, és rajtuk kívül is olyan szupersztárok szerepelnek a csapatban, mint Roberto Carlos vagy éppen Raúl. Ezen futballisták fizetése "természetesen" a státusuknak megfelelő, vagyis csillagászati, ami azonban azt jelenti, hogy a klubnak máshol kellene spórolnia. Ez pedig legkönnyebben úgy megy, ha megszabadulnak azoktól a focistáktól, akiknek szinte semmi esélyük nincsen arra, hogy tartósan bekerüljenek a kezdő tizenegybe.

Ilyen játékosból akad egy pár a Realnál, és a királyi gárda színvonalát jól jelzi, hogy aki náluk tartalék, az több klubnál is biztos kezdő ember lenne. A szabadlistára tett focistákért ennek megfelelően igen nagy az érdeklődés, és a klub vezetősége várhatóan a napokban dönt majd arról, hogy kiket ad el véglegesen, kiket kölcsönöz ki, és kik azok, akikre még szükség lehet. A legérdekesebb eset minden bizonnyal a fiatal támadóé, Javier Portillóé, aki az idén került fel az első csapat keretéhez, de Raúl, Ronaldo, Guti és Morientes mellett csak elvétve lépett pályára a bajnokságban. Igaz, amikor a Spanyol Kupában játéklehetőséget kapott, rögtön két gólt szerzett. Az szinte kizártnak tartható, hogy őt végleg eladja a klub, annak azonban nagy a valószínűsége, hogy kölcsönadják egy spanyol középcsapatnak annak érdekében, hogy némi tapasztalatot szerezzen a Primera Divisiónban. Az érdeklődök között van az Osasuna és a Real Valladolid is, utóbbi már a múltban is több alkalommal kötött hasonló üzletet a madridiakkal.

Hat gól született a madridi gálameccsen/sport/focivilag/20021218iksz.htmlReal Madrid Fan Clubhttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=27000

Az előző szezonban például Tote futballozott kölcsönben a Valladolidban, mégpedig kiválóan, így a Real vissza is hívta őt a nyáron. Mivel azonban ő is csatár, neki sincsen sok lehetősége a csapatba kerülésre, ráadásul szerződése a nyáron lejár a klubnál. Nem csoda, hogy a madridiak még januárban szeretnék végleg eladni őt, ráadásul lehetőleg egy külföldi egyesületnek, hiszen csak így tudnának pénzt kapni érte, a futballista azonban nem nagyon hajlik erre a megoldásra. Számára sokkal kedvezőbb lenne, ha a nyáron szabadon igazolhatóvá válna, hiszen akkor valószínűleg válogathatna a spanyolországi ajánlatok közül.

Továbbra is bizonytalan az argentin Santiago Solari sorsa, akiről sokan azt gondolták, hogy a Ronaldo-transzfer folyományaként a télen az Internazionaléba szerződik. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy a milánóiak inkább a pénzt választják, bár korábban az a lehetőség is felmerült, hogy az Inter mégis csak igényt tartana rá, hogy rögtön tovább is adja a Manchester Unitednek. A hírek szerint a héten dőlhet el a francia Claude Makelele sorsa is, akinek a klub nem akarja megadni a kért fizetésemelést, ami miatt a játékos távozni akar, és a napokban döntenek a szintén rendkívül kevés játéklehetőséget kapó Albert Celades sorsáról is.