Társoldalunk:

Magyarveréssel debütálna a lengyel focikapitány

Pawel Janas, a lengyel labdarúgó válogatott új szövetségi kapitánya azt tekinti a legfőbb céljának, hogy csapata bekerüljön a 2004-es portugáliai Európa-bajnokság tizenhatos döntőjébe. Ehhez az első, nagyon fontos lépés a magyarok elleni március 29-ei chorzówi selejtező megnyerése lenne.

A december 3-án lemondott Zbigniew Bonieket váltó Janas a gyenge rajt ellenére is hisz abban, hogy a lengyel válogatottnak vannak esélyei az Eb-döntőbe jutásra. Ha ez nem sikerül, valószínűleg benyújtja lemondását. Bár ez attól is függ, hogy milyen stílusban búcsúzik a csapat. "Lehet veszíteni rossz játékkal, de úgy is, hogy az együttes teljesítménye reményekre jogosít fel" - fűzte hozzá.

A 49 éves szakember a közelmúltban súlyos betegsége miatt hosszabb ideig csak klubvezetőként dolgozott. Mára teljesen meggyógyult, és ezt élete legnagyobb győzelmének tekinti.

Boniek megfiatalította a csapatot, mellőzte az idősebb, vb-t is megjárt futballistákat. Janas visszavenné őket, feltéve, ha jó formában játszanak. "Nincs idő kísérletezésre, össze kell szedni a legjobbakat, mert nyerni kell a magyarok ellen. A meccs számunkra jó eredménye javítaná az esélyeinket a döntőbe jutásra, ellenkező esetben csaknem teljesen megsemmisítené reményeinket" - mondta Janas a Gazeta Wyborcza című lapnak adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK