Vágólapra másolva!
Paul Gascoigne, a labdarúgóvilág egyik legellentmondásosabb egyénisége pályafutása befejezése előtt, 35 esztendősen még egyszer utoljára csúcsközelbe akar kerülni, s ennek "színhelyéül" a komoly anyagi és szakmai válsággal küszködő Leeds Unitedet szemelte ki.

"Segíthetnék Terry Venablesnek. Keményen edzek, három éve nem voltam ilyen jó fizikai állapotban, mint most. Be akarom bizonyítani, hogy változatlanul a klasszis labdarúgók közé tartozom" - jelentette ki a tőle megszokott önbizalommal.

A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021221apremier.html

A még fénykorában sem éppen kirobbanó fizikumával "hódító" fenegyerek jól ismeri a Leeds United vezetőedzőjét, a Tottenham Hotspurnél, majd az angol válogatottnál is szép sikereket értek el együtt. A botrányairól elhíresült irányító legutóbb, a 2001-2002-es szezonban az Everton nagylelkűségének köszönhetően volt Premier League-játékos, előtte a Newcastle United, a Tottenham Hotspur, a Lazio, a Glasgow Rangers és a Middlesbrough együttesében szerepelt, a válogatottban 57 mérkőzésen 10 gólt lőtt. Tavasszal már csak a másodosztályú Burnleynél jutott számára hely, majd Ausztráliába akart igazolni, de terveiből semmi sem lett.

Gascoigne jelenleg semmilyen szerződéssel nem rendelkezik, így elvileg könnyen leigazolhatná a 20 csapatos Premier League 16. helyén szerénykedő leedsi klub.