Vágólapra másolva!
A francia bajnokság kétségtelenül legnagyobb meglepetése az újonc Nice remek szereplése: a nizzai együttes, amelyet a pontvadászat kezdete előtt a legfőbb kiesőjelöltnek tartottak, a téli szünetben a második helyen áll a tabellán. A klub mestere, Gernot Rohr a holtidényben szeretné tovább erősíteni együttesét, és kiszemeltjei elsősorban a sokat tapasztalt, rutinos játékosok.

A Nice leginkább kiemelkedő védelmének köszönheti, hogy ilyen előkelő helyen áll a tabellán: a nizzaiak 19 mérkőzésen mindössze 14 gólt kaptak, és 12 találkozón egyáltalán nem került a labda a kapujukba. A hátsó alakzat oszlopa a veterán José Cobos volt, az egykoron a PSG-vel KEK-et nyerő, majd a spanyol élvonalban is megfordult játékos a Nice csapatkapitánya volt, és fantasztikus formában futballozott. A csatársorban pedig az a Kaba Diawara volt a húzóember, aki az elmúlt pár évben több egyesületben (így a PSG-ben, a Bordeaux-ban, a Marseille-ben, az Arsenalban és a West Ham Unitedben) is megfordult, ám sehol sem tudott gyökeret verni. A nizzaiaknál viszont megtalálta góllövő cipőjét, nyolc alkalommal volt eredményes az ősszel.

A nap játékosa: Kaba Diawara (OG Nice)/sport/focivilag/20020811anap.html

Nem csoda, hogy a szakvezető, Gernot Rohr úgy véli, hogy újabb rutinos futballisták még tovább segíthetnék együttesét, és kiszemeltjei is ilyen labdarúgók. Az egykori sokszoros válogatott középpályással, David Ginolával már a nyáron összekapcsolták a klubot, de a transzfer akkor nem jött létre, mégpedig a zuhanyhíradó szerint azért, mert Rohr úgy vélte: egy ilyen sztárjátékos csak gondot okozna a kiesés elleni küzdelemben a csapaton belül. Most, hogy a Nice a bajnoki címért küzd, Rohrnak már semmi kivetnivalója nem lenne ebből a szempontból Ginola ellen, és a tréner találkozott is a jelenleg klub nélkül álló játékossal. A szakember elmondta Ginolának: amennyiben valóban komolyan gondolja, hogy a nizzai együttesben szeretné befejezni pályafutását, akkor csak megfelelő fizikai állapotba kell hoznia magát, és szívesen látják a klubnál. A hírek szerint Ginola az elmúlt hónapokat komoly edzésmunkával töltötte, és készen áll arra, hogy a Nice-ba igazoljon.

A másik kiszemelt szintén egy Angliát is megjárt francia focista, jelesül Gilles Grimandi, akinek jelenleg szintén nincsen klubja. A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó 1997-től kezdve öt éven keresztül futballozott az Arsenalban, azonban a nyáron nem tartottak igényt rá, és bár a Nice akkor is érdeklődött iránta, a transzfer nem jött létre. Grimandi a legutóbb az amerikai profi bajnokságban, az MLS-ben szereplő Colorado Rapidsnél edzett, és a klub szerződést is ajánlott volna neki, ám a nizzaiak ismét felvették a kapcsolatot vele, és elképzelhető, hogy januártól a francia bajnokságban kergeti majd a labdát.