Vágólapra másolva!
A világ labdarúgásában kevés csapat rivalizál úgy egymásal, mint a török Galatasaray és Fenerbahce, a két isztambuli klub drukkerei szemében pedig annál nagyobb árulás nem létezik, mint hogy a gyűlölt ellenfélhez igazoljon valamelyik futballista. A hírek szerint azonban két labdarúgó éppen ezt tervezi: a Galatától Hasan Sas, a Fenertől pedig Haim Revivo igazolna át a másik fővárosi alakulathoz.

A két együttes közül jelenleg a Fenerhace áll rosszabbul, az együttes "csak" a negyedik helyet foglalja el a tabellán, és hiába győzte le a bajnokság során 6-0-ra a Galatasarayt, még ez az eredmény sem tudta megmenteni a szakvezetőt, Werner Lorantot a menesztéstől.

A klubot anyagi válság is sújtja, a vezetőség képtelen kifizetni a csillagászati béreket a sztároknak, akik közül először az izraeli Haim Revivo unta meg a dolgot. A középpályás, aki korábban a spanyol Celta Vigóban is futballozott, megegyezett a Fener vezetőségével, hogy ingyen elengedik, és a Hamburger SV rögtön vitte is volna a futballistát. Igen ám, de mint kiderült, a Fener két feltételhez kötötte Revivo téli távozását: a focista abba semmi kivetnivalót nem talált, hogy lemond a neki még járó összegről (körülbelül 600 ezer euró), abba viszont nem volt hajlandó belemenni, hogy a Fener kikösse: a következő két és fél évben nem igazolhat a Galatasarayhoz. Revivo szerint ez ugyanis korlátozza a szabad munkavállalási jogát - a Fener szerint viszont ebből is látszik, hogy a játékos igazából nem is a Hamburgba, hanem a városi riválishoz akart igazolni.

Gera a Galata új kiszemeltje/sport/magyarfoci/20021223gera.html

Revivo ügyvédje mindenesetre a FIFA-hoz fordult az üggyel, és fő évre szerint védence már két hónappal ezelőtt is szabadon elhagyhatta volna a klubot, lévén a nemzetközi szervezet szabályai szerint minden kontraktus érvényét veszíti, ha a klub három hónapig nem fizet a játékosnak. Márpedig Revivo az elmúlt öt hónapban nem kapott fizetést.

Persze a Fenerbahce sem megy a szomszédba egy kis ügyeskedésért, ha a legnagyobb riválistól csábíthat el egy jó futballistát. A klub a Galata válogatott középpályására, Hasan Sasra vetett szemet, aki a világbajnokságon futott be igazán, az ott nyújtott teljesítményének hatására az Aranylabda-szavazáson a tizedik lett, és megnőtt iránta az érdeklődés külföldről is.

Noha az ősszel Hasan Sas csak ritkán szerepelt a Galatasarayban, mivel formája alaposan visszaesett, az olasz Internazionale így is bejelentkezett érte. A focista kontraktusa a nyáron jár le az isztambuliaknál, és még mindig nem kezdte meg a tárgyalásokat az esetleges hosszabbításról, ami arra utal, hogy legkésőbb nyáron távozni fog a csapattól. Sas ügynökse szerint védence legszívesebben Törökországban maradna. Ebben az esetben csak két klub jöhetne számításba: a Fenerbahce és a Besiktas.