Vágólapra másolva!
Mindkét oldalon egy-egy tizenegyesből szerzett gól született, s így döntetlennel ért véget az angol labdarúgó-bajnokság vasárnapi rangadója, az Arsenal és a Liverpool csatája. A nap másik derbijén a hazai pályán játszó Newcastle játékosai bár háromszor találtak a hálóba, mégis csak egygólos győzelmet arattak a Tottenham ellen.
A Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021229premier.htmlMenetrend/sport/focivilag/20020815premiership.html

A londoni rangadón a Vörösök válogatott csatárát, Michael Owent röviddel a szünet előtt le kellett cserélni, mert térdsérülést szenvedett. Az egyelőre még bizonytalan, hogy mennyi időt kell kihagynia. A hazaiak gólját Henry, a vendégekét Murphy szerezte - mindketten büntetőből voltak eredményesek. A Newcastle Speed góljával szerzett vezetést a Tottenham ellen, majd a góllövőlistát újra szólóban vezető Shearer talált be, a 2-1-es végeredmény pedig Dabizas öngólja állította be.

A Tottenham világbajnoki ezüstérmes német játékosához, Christian Ziege-hez kapcsolódó hír, hogy a középpályást még csütörtökön, a 2-2-es döntetlennel végződött Charlton elleni bajnoki megműtötték. Ziege bal combjában egy rúgást követően annyira feldagadt egy izom, hogy óriási fájdalmak kínozták, s bár nem kért cserét, a 90. percben kiállították. A BBC arról számolt be, hogy az észak-londoni csapat vezetőedzője, Glenn Hoddle az operáció előtt attól tartott: a futballista akár el is veszítheti a lábát.

Téli nagybevásárlásra készül a Liverpool/sport/focivilag/20021229teli.htmlStadion nélkül a Fulham futballcsapata/sport/focivilag/20021228stadion.html

Alex Fergusont, a Manchester United edzőjét más gondok gyötrik. "A válogatottnak és az egész angol labdarúgásnak jót tenne a téli szünet" - mondta a The Sunday Times-nak adott interjújában a MU trénere. A legerősebb európai bajnokságok közül a Premier League az egyetlen, ahol nem szakítják meg a sorozatot még az ünnepek idején sem. A skót szakember szerint a játékosok állandó megterhelése az angol nemzeti csapat világbajnoki sikertelenségének is az egyik fő oka. "A németek minden idők egyik leggyengébb válogatottjával utaztak ki a vébére, és mégis a döntőig meneteltek, köszönhetően a kéthónapos pihenőjüknek" - érvelt Ferguson.

Premiership, 21. forduló:
Newcastle - Tottenham 2-1 (1-0)
gól: Speed (17.), Shearer (58.), illetve Dabizas (73., öngól)

Arsenal - Liverpool 1-1 (0-0)
gól: Henry (79., 11-esből), illetve Murphy (70., 11-esből)