Vágólapra másolva!
A Liverpool történetének egyik legrosszabb periódusát éli, hiszen a Vörösök a bajnokságban immár nyolc mérkőzés óta nyeretlenek, és a lehetséges 24 pontból csupán hármat gyűjtöttek össze, vissza is estek az első helyről az ötödikre. A zuhanyhíradó szerint még annak a lehetősége is felmerült, hogy menesztik a szakvezetőt, Gerard Houllier-t, ám a hírek szerint az Anfield Roadon más megoldást keresnek: új játékosok igazolását.

Amikor a 12. fordulóban a Liverpool Owen duplájával legyőzte a West Hamet, és sorozatban a hetedik győzelmét aratta a Premiershipben, akkor úgy tűnt, hogy minden a legnagyobb rendben van az Anfield Roadon. Azóta viszont mintha el lenne átkozva a gárda: nyolc mérkőzésből egyet sem tudott megnyerni, mindösszer három pontot szedett össze a bajnokságban, arról nem is beszélve, hogy a Bajnokok Ligájából is idejekorán kiesett. Ilyen rossz sorozata utoljára az 1953-54-es idényben volt a Liverpoolnak, amikor is az angol élvonalban a Vörösök sorozatban 14 meccsen keresztül voltak képtelenek nyerni. Ennek akkor az lett a következménye, hogy a gárda kiesett a legjobbak közül, és ha ez a veszély most nem is fenyegeti a csapatot, az mindenképpen, hogy nem csak a bajnoki címről, de még a BL-szereplésről is lecsúszik, márpedig ez végzetes lenne.

A klub vezetősége élénken cáfolta azokat a híreszteléseket, melyek szerint a szakvezető, Gérard Houllier leváltásával szerették volna megoldani a problémát (a zuhanyhíradó szerint a skót Celtic mestere, Martin O'Neill volt a kiszemelt a kispadra), azt azonban nem tagadják, hohy a téli átigazolási időszakban néhány új futballista érkezhet a csapathoz. Az angol lapok szerint Houlliernek mintegy 15 millió font (5,3 milliárd forint) áll a rendelkezésére januárban arra, hogy felfrissítse együttesét, és az újságok természetesen azt is megírták, hogy a francia szakvezető kit szeretne látni a Vörösök mezében. Eszerint az első számú kiszemelt nem más, mint a Charlton Athletic saját nevelésű futballistája, Paul Konchesky, aki minden bizonnyal azzal hívta fel magára a szakvezető figyelmét, hogy a 17. fordulóban látványos gólt szerzett a Liverpool ellen. A 21 esztendős játékos több poszton is bevethető, balhátvédként és bal oldali középpályásként is kiváló teljesítményre képes, vagyis kiváló alternatíva lenne a norvég John Arne Riise posztjára, akinek mostanában szinte a teljes bal oldalt be kell játszania a Liverpoolban. Az utánpótlás-válogatott labdarúgó (aki iránt a Leeds is érdeklődik) potom ötmillió fontért megszerezhető lenne, vagyis leigazolása esetén a 'Poolnak még mindig maradna elég pénze a további igazolásokhoz.

Újra gólt lőtt a leedsi csodagyerek/sport/focivilag/20021228ujra.htmlA Premiership állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021229premier.html

Márpedig Houllier szerint erre lenne szükség, a tréner ugyanis Konchesky mellett még egy támadót is szeretne szerződtetni, annak ellenére, hogy a Liverpool olyan csatárokkal rendelkezik, mint Michael Owen, Milan Baros, El Hadji Diouf és Emile Heskey.A gólszerzéssel azonban így is baj van a Liverpoolnál, és a nyeretlenségi sorozat is elsősorban ennek köszönhető: a legutóbbi nyolc meccsen az együttes mindössze öt gólt ért el, és a csatárok közül csupán Baros volt eredményes. A többiek egyetlen árva gólt sem hoztak össze, ami főleg Owen számára kellemetlen, hiszen ő egyetlen percet sem hagyott ki. Diouf és Heskey viszont meglehetősen kevés lehetőséget kapott, utóbbi játékost ráadásul visszatérő sérülései is kínozták. Ez alapján igen csak valószínű, hogy Houllier egy tankszerű játékost, valódi középcsatárt keres, hiszen Owen és Baros fő erényének inkább gyorsasága és szemfülessége számít. Az angol lapok arról nem írtak, hogy ki a lehetséges jelölt a Liverpool támadósorának felfrissítésére, de a francia válogatott Djibril Cissé neve már régóta ott van Houllier noteszében.