Társoldalunk:

Sztipánovics duplája kevés volt Keneseiék ellen

A múlt héten arról számoltunk be, hogy Sztipánovics Barnabás csapata, az APOEL Nicosia a magyar támadó két góljának is köszönhetően 5-0-s győzelmet aratott Kenesei Zoltán gárdája, az AEK Larnaca ellen. Nos, a két együttes a hét végén is összecsapott egymással, mégpedig a ciprusi kupa csoportmérkőzései során, ám a két meccs között mindössze annyi hasonlóság volt, hogy Sztipánovics ismét kétszer volt eredményes - futball a topligákon kívül.

A hazai pályán játszó APOEL a 22. percben szerzett vezetést Sztavrosz Georgiu révén, aki Sztipánovicstól kapta a gólpasszt, majd miután a nicosiaiak magyar támadója is betalált három perccel később, a mérkőzés eldőlni látszott. Az AEK azonban most nem adta olyan könnyen a bőrét, mint egy héttel korábban, a 33. minutumban Kenesei Zoltán felvágásáért a vendégek tizenegyest kaptak, amit a macedón Vancse Trajcsev értékesített. Újabb öt perc elteltével már döntetlen volt az állás, sőt a szünetben már a larnacaiak vezettek, miután egy kontratámadást követően Kenesei elronthatatlan labdát adott Szergisz Kunnisznak.

A második félidőben tovább folytatódott a gólgyártás, és fordulatokban sem volt hiány. Mindössze két perc telt el, amikor Sztipánovics máris egyenlített, majd Agatokleusz góljával ismét az APOEL-nél volt az előny. Az AEK azonban továbbra is lendületben maradt, Kenesei (aki a mezőny egyik legjobbja volt) előbb kiegyenlített, majd a 68. percben Konsztandinosz Mina találatának köszönhetően megint a vendégek vezettek. A meccsből még 22 perc volt hátra, de újabb találat már nem született, amit persze a larnacaiak egyáltalán nem bántak.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK