Vágólapra másolva!
Huub Stevens, a Bundesligában szereplő s több légiósa között két magyar játékost is foglalkoztató Hertha holland vezetőedzője kijelentette: mostantól elvárja, hogy a pályán és azon kívül németül kommunikáljanak egymással különböző nemzetiségű futballistái.

"Mától ez a csapaton belüli hivatalos nyelv" - mondta a Bild című újságnak a tréner. "Nem akarom, hogy néhányan portugálul, mások hollandul beszéljenek egymással, a többiek pedig ne értsék, miről folyik a társalgás."

A Bundesliga állása és mesterlövészei/sport/focivilag/20021214abundesliga.html

Stevens maga is töri a németet, s erős holland akcentusa van, de ez a tény nem zavarja ötlete megvalósításában. A berlini klub igencsak nemzetközinek nevezhető, hiszen többek között brazil, lengyel, izlandi, belga, horvát, holland és bolgár játékosok tagjai a keretnek, s itt szerepel a magyar válogatott két kulcsembere, Király Gábor és Dárdai Pál is. "Számunkra nem okoz gondot az új rendelkezés, hiszen jómagam 1997 óta játszom a Herthában, Pali pedig 1996-ban igazolt ide, tehát volt időnk elsajátítani a nyelvet" - mondta Király. "Úgy érzem, hogy az újság kicsit felnagyította az ügyet, hiszen a pályán és az öltözőben eddig is németül beszéltünk, bár tény, hogy egymással magyarul társalgunk. Szerintem ez a jövőben is így lesz, nem hiszem, hogy a vezetőedző annyira szigorúan venné a rendelkezést, hogy ezt megtiltaná."

A Hertha jelenleg kilencedik helyen áll a Bundesligában, a január 25-én kezdődő tavaszi szezon nyitányán a címvédő Dortmundot fogadja.