Vágólapra másolva!
Új rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.
Forrás: EPA
Az angol válogatott egykori csapatkapitánya, Robbie Fowler most a Cityben bizonyíthat Fotó: EPA

A keddi nap meglehetősen aktívnak bizonyult a nemzetközi játékospiacon, több szerződés is megköttetett.

A Bundesliga csapatai közül az 1860 München kétmillió eurót fizetett ki a kínai Guang Pekingnek a válogatott középpályásért, Szao Jia-Jiért, akinek személyében újabb kínai futballista került az európai topligák valamelyikébe.

A Borussia Mönchengladbach Belgiumból erősített, a Csikók a Gent jugoszláv középpályását, Darko Anicsot vették meg. A focista az FC Bruges-ből lehet ismerős a magyar futballszurkolóknak, a fekete-kékek színeiben ugyanis a kilencvenes évek végén az Újpest ellen is pályára lépett az UEFA-kupában.

A Serie A-ban a kiesés ellen küzdő Torino megszerezte az osztrák kapust, Alex Manningert, akinek a nyár óta nem volt klubja - a portás egyelőre fél évre írt alá a Bikákhoz.

A Liverpool kölcsönadta francia védőjét, Grégory Vignalt a Bastiának, mivel a játékos a Vörösöknél nem nagyon jutott játéklehetőséghez. Kicsit egzotikusabb vizekre evezve, a török Galatasaray 2,8 euróért megvette a belga Standard Liége francia csatárát, Maboula Lukunkut, aki ebben az idényben eddig hétszer volt eredményes.

Az orosz bajnokság újonca, a Rubin Kazany nem akármilyen focistával erősített: legújabb szerzeménye, a brazil Roni ugyanis hatszoros válogatottnak mondhatja magát, 1999-ben ott volt a Konföderációs-kupán is.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=36550

A cseh Martín Opic pedig történelmet írt azzal, hogy a Bohemians Prahától a litván FB Kaunashoz szerződött. Litvániában ugyanis eddig egyetlen cseh futballista sem szerepelt.

Ami a folyamatban lévő tárgyalásokat illeti, Robbie Fowler még közelebb került a Manchester Cityhez: a csatár mindenben megegyezett a klubbal, és ha a szerdai orvosi vizsgálaton sem lép fel semmilyen gubanc, akkor alá is írhat a manchesteriekhez.

A Marseille lengyel középpályása, Piotr Swierczewski a Birmingham Citynél szerepel próbajátékon, a norvég Dan Eggent (aki legutoljára az Alavésben futballozott) pedig a skót Rangers teszteli.

A pletykák közül a magyar drukkerek számára a legfontosabb az lehet, hogy az 1. FC Nürnberg érdeklődik Szabics Imre iránt, a Sunderland bejelentkezett az Anderlecht belga válogatott védőjéért, Bertrand Crassonért, a francia ES Troyes pedig a Lyonnál átadólistára tett csatárt, Frédéric Née-t szeretné megszerezni.