Vágólapra másolva!
Napokon belül kispesti szerelést ölthet Hrutka János. A Ferencváros saját nevelésű játékosa egy éve lett kegyvesztett szeretett klubjánál, amikor is - a keretből egyedüliként - a magas fizetését nem vállalta át Várszegi Gábor. Hrutka leigazolásával kapcsolatban Kovács Attila, a Kispest menedzsere csütörtökön megkereste Furulyás Jánost, az FTC egyesületi elnökét, aki hétfőre ad végleges választ a piros-feketéknek.

"Percekkel ezelőtt álltam fel a tárgyalóasztaltól Kovács Attilával, a Kispest menedzserével, aki megtette az ajánlatát Hrutkáért, én pedig kis türelmet kértem, amíg megfontolom azt" - mondta a Fradi első embere. "Megeshet, hogy pénteken, de legkésőbb hétfőn végleges választ adok kispesti sportvezető ajánlatára. Mi tagadás, van okom a gondolkodásra, s garanciákat is szeretnék beépíteni a megállapodásunkba, ám több mint valószínű, sikerül megegyeznünk Hrutka átigazolásában, s ez esetben akár már készíthetik is az új szerződést számára."

Eddig Furulyás János nyilatkozata, ám mint azt kispesti forrásokból megtudtuk, egyelőre féléves megállapodást szeretnének kötni Hrutkával, de nem kizárt a hosszabb időre szóló szerződés sem. Ehhez azonban az kell, hogy benn maradjon a csapat az NB I-ben. Ezt követően - a tervek szerint - külföldre is eladhatnák a védőt, ezen az összegen azonban a kialkudott százalékoknak megfelelően a piros-feketék osztoznának a Fradival.

Bánki József