Vágólapra másolva!
Rovatunkban igyekszünk napi rendszerességgel összefoglalni a labdarúgó játékospiac legfontosabb történéseit: kit igazoltak le, ki iránt érdeklődnek, kire nem tartanak igényt Európa és a világ élklubjai. Ki megy ma? Hírek és pletykák egy cikkben.

Az elmúlt 24 óra kétségtelenül legnagyobb szenzációja Gabriel Batistuta klubváltása volt, hiszen az argentin támadó mindenben megegyezett az Internazionaléval, és mivel egyesülete, az AS Roma is áldását adta a transzferre, Batigól Milánóban folytathatja pályafutását. Azonban nem ez volt az egyetlen megkötettett üzlet pénteken, több más transzfert is nyélbe ütöttek. Az Atalanta például januárban már a harmadik védőt igazolta le: ezúttal a másodosztályú Hellas Verona futballistája, Natale Gonnella érkezett a bergmaóiakhoz.

A Bundesligában meglehetősen reménytelen helyzetben lévő Kaiserslautern a Montpellier kameruni válogatott védőjében, Bill Tchatóban látja a nagy megmentőt, a focista három évre írt alá, mikzöben a cseh Petr Gabriel elhagyta a Lauternt, őt kölcsönadták a Sparta Prahának. Egy másik cseh, Marek Heinz a Bundesligán belül maradt, de a Hamburger SV helyett az Arminia Bielefeldben szerepel majd a jövő héten kezdődö tavaszi szezonban. A West Ham United guineai csatára, Aboucabar "Titi" Camara kölcsönbe a szaúd-arábiai Al Ittihadhoz került.

Már január közepén járunk, így a tárgyalások is kezdenek egyre komolyabbá válni. A Valencia például figyelmeztette a Stade Rennest, hogy ha hétfőig nem egyeznek meg Anthony Reveillere ügyében, akkor a spanyol bajnokcsapat nem szerződteti a francia védőt.

Ki a legjobb focista?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36550

Az FC Sevilla csatárt keres, és a hírek szerint kiszemeltjük egy brazil támadó, de a források abban abban megoszlanak, hogy ez vajon a Corinthians futballistája, Fernando Baiano, esetleg a Hertha játékosa, Alex Alves, netalán a flamengós Liedson.

Az AC Milan brazil, világbajnok védője, Roque Junior iránt a portugál Benfica érdeklődik, az AC Parma pedig közel áll ahhoz, hogy leigazolja a Chievo Verona csatárát, Simone Perrottát - a hírek szerint a pármaiak Massimo Donatit adnák cserébe a focistáért.

A Birmingham Citynél próbajátékon szereplő lengyel középpályás, Piotr Swirczewski elnyerte a brit klub tetszését, és kölcsönvehetik az Olympique Marseille-től, míg a Tottenham Hotspur a Montpellier-ben szereplő Bertrand Robert-ért jelentkezett be. A Manchester United újabb fiatal, tehetséges szélsőhátvédet szemelt ki magának a jugoszláv Goran Vidic személyében, és már fel is vette a kapcsolatot a Crvena Zvezdával.

Néhány átigazolás viszont meghiúsulni látszik: Szerhij Rebrov megszakított a tárgyalásokat a Fulhammel, mert attól tart, hogy az őt kiszemelő trénert, Jean Tiganát hamarosan meneszteni fogják, az AS Monaco pedig visszautasotta a spanyol RC Deportivo ajánlatát a mexikói középhátvédért, Rafael Márquezért. A Wayne Rooney körüli találgatások is véget értek, a tinisztár ugyanis végre profi szerződést kötött az Evertonnal.