Vágólapra másolva!
Az angol futball legnagyobb reménysége, a 17. születésnapján alig túljutott Wayne Rooney három év fél évre, azaz 2006 nyaráig aláírt jelenlegi klubjához, az Evertonhoz. Egy ennyi idős labdarúgónak ennél hosszabb szerződést nem tesznek lehetővé a Premiership szabályai.

A vörös hajú, erős felépítésű csatár októberben emlékezetes gólt rúgott az Arsenalnak, amellyel megszakította az Ágyúsok harminc meccsen tartó veretlenségi sorozatát, egyszersmind az angol élvonal történetének legfiatalabb gólszerzője lett. (Rekordja azóta megdőlt.) Már akkor küszöbön állt leszerződése az Evertonhoz, ám a fiatalember - pontosabban édesapja - ügynököt váltott, s emiatt elhúzódott az aláírás. Jelenleg Paul Stretford, a ProActive ügynökség munkatársa képviseli Rooney érdekeit.

"Alig tudok szóhoz jutni az örömtől, ezzel a nagy álmom valóra vált" - nyilatkozta a "kötelezőt" Rooney, miután felállt az asztaltól, és parolázott David Moyesszal, az Everton menedzserével. "Gyermekkorom óta a Goodison parkba járok" - tette hozzá.

Miután egy másik nagy tehetség, Tony Hibbert is aláírt 2006-ig, Moyes és Bill Kenwright elnökhelyettes alig látott az örömtől. "Kár, hogy egy tizenhét éves játékost legfeljebb három és fél évre szerződtethetünk le. Legszívesebben 33 és fél évre tettük volna" - tréfálkozott Kenworth.

Ch. Gáll András