Vágólapra másolva!
Vasárnap délután Szabics Imre aláírta 2006 nyaráig szóló szerződését a Bundesligában szereplő 1. FC Nürnberg együttesével. A fiatal magyar csatár négy év után távozik az osztrák Sturm Graztól, ám nem elképzelhetetlen, hogy tavasszal még a stájer alakulatot erősíti.

- Több ajánlata közül miért éppen a nürnbergiekét fogadta el?
- Klaus Augenthaler, a Nürnberg jelenlegi edzője miatt. A Bayern München egykori remek válogatott védője ugyanis tavaly még a városi rivális Grazer AK edzője volt, így nagyon jól ismeri a képességeimet.

- Nem bosszantotta, hogy a múlt heti Kanári-szigeteken rendezett tornára, amelyen a Nürnberg is részt vett, nem vitték el a Sturm vezetői?
- Nem foglalkoztatott, hiszen néhány edzéssel a hátunk mögött eleve korainak tartottam a megmérettetést. Arra viszont jó volt az ottani esemény, hogy a Nürnberg és a Sturm vezetői egyeztethettek az ügyemben.

Szabicsot nem vitte el a Sturm a Kanári-szigetekre/sport/magyarfoci/20030113szabicsot.html

- Mivel csak nyáron költözik Nürnbergbe, mit csinál addig? Esetleg szerepet is kap a Sturmban?
- Remélem, játszhatok, ugyanis Franco Foda edző jelezte, amennyiben január 31-ig eldől a sorsom, szeretne a csapatban látni. Egyébként úgy hallottam, Klaus Augenthaler, a Nürnberg mestere is furcsállotta, hogy nyárig nem akarnak szerepeltetni, s elmondta, ő ugyanúgy lehetőséget ad olyannak is, aki júniusban távozik a klubtól.

- Járt már Nürnbergben?
- Igen, még decemberben, s eddig nem is tudtam, hogy ilyen szép város. Ráadásul a csapatnak igen lelkes és nagyszámú szurkolótábora van, azaz hiszem, hogy jól döntöttem, s velem még szebb eredményeket érhet el az 1. FC Nürnberg.

Bánki József