Társoldalunk:

Hrutka szombaton Frankfurtba utazik

Jövő szerdáig kért haladékot Kovács Attilától, a Kispest menedzserétől Hrutka János, a Ferencváros futballistája. Az ok: a Fradiban egy éve nem mellőzött védő szombaton az Eintracht Frankfurt együtteséhez hivatalos.

Sebők is az Eintrachtnál?

A Magyar Távirati Iroda úgy értesült, hogy szintén az Eintracht Frankfurtnál folytatja pályafutását az 51-szeres
válogatott Sebők Vilmos. "A klub vezetői nagyon pozitívan állnak hozzá a szerződtetésemhez, s rajtam sem fog múlni, hogy tavasszal már ebben a csapatban játsszak" - mondta a 29 éves védő, aki szerdán utazik a németországi városba,
hogy tárgyaljon a vezetőkkel.

A hesseniek jelenlegi trénere, Willi Reimann ugyanis jól ismeri a két esztendeje még az 1. FC Kaiserslauternben szerepelt Hrutka képességeit, mivel annak idején ő éppen az 1. FC Nürnberg vezetőedzőjeként tevékenykedett. A néhány éve még a válogatottban is ünnepelt védő orvosi vizsgálaton és edzésen is részt vesz Frankfurtban, előbb azonban megtekinti korábbi klubja, a Kaiserslautern VFB Stuttgart elleni bajnokiját.

"Jó érzés, hogy az Eintracht edzője nem felejtett el, persze ez még nem jelenti azt, sikerül is a frankfurtiakhoz szerződnöm. Természetesen ez nem lenne ellenemre, noha nem sok időt töltöttem el a klubnál, amikor a Fradi megvásárolt onnan. Magam is kíváncsian várom miként sikerül a németországi utam, amennyiben pedig nem jön össze a frankfurti átigazolásom, jelentkezem Kovács Attilánál, a Kispest menedzserénél, akitől szerdáig kértem haladékot az ajánlatukra történő válaszadásra. Ugyanakkor azt sem hallgathatom el, hogy korábban beszéltem Gál Lászlóval, a kispestiek ügyvezetőjével, akit még a Ferencvárosból jól ismerek, és ő is komoly erősítésekről beszélt, ám a jelek szerint ezek nehezen valósulnak meg. Márpedig a Kispest csak rutinos, azonnal bevethető futballistákkal harcolhatja ki a bennmaradást, velük viszont biztosan, de ha jól tudom, pillanatnyilag a kiszemeltek közül senki sincs a Bozsik-stadionban. Nekem azonban ezt is figyelembe kell vennem, amikor eldöntöm, melyik csapatban folytatom a pályafutásomat" - mondta a védő.

Egy héten belül tehát eldől, hogy Hrutka a Bundesliga II-ben lép pályára tavasszal, esetleg elfogadja a kispestiek ajánlatát. Természetesen a KHFC-nél utóbbiban reménykednek.

Bánki József

KAPCSOLÓDÓ CIKK