Vágólapra másolva!
Debrecenben és az Üllői úton is közel egy óra alatt elfogytak a jegyek a terembajnokság hét végi döntőjére. Erdős László főszervező már a múlt héten jelezte, hogy a tikettek hetven százalékát a hazai hívek kapják, míg a fináléba jutott csapatok közül a legnagyobb szurkolótáborral rendelkező Ferencváros szimpatizánsainak minimum 500 belépőt biztosítanak.

Az Üllői úton aztán kedden délelőtt tíz órakor nyitottak a pénztárak, ahol a sor végén állók hoppon is maradtak, ugyanis az 500 bilétát röpke egy óra alatt elkapkodták a zöld-fehér drukkerek.

Nem is maradt el a felzúdulás köreikben, azt nehezményezve, miért kaptak ilyen kevés jegyet, s vajon miért juttattak 70 százalékot a debrecenieknek, miért nem lehetett elég, mondjuk, a "zsugák" fele a házigazdáknak.

Érdeklődésünkre ezekre a kérdésekre a már említett Erdős László főszervező a következőket válaszolta: "Elöljáróban annyit, hogy a házigazda debreceniek után a ferencvárosiak kapták a legtöbb belépőt, s azért csak ennyit, mert egyszerűen nem adhattunk többet. Az egyébként gyönyörű Főnix-csarnok befogadóképessége ugyanis nem túl nagy, a fradisták számára azonban így is egy külön szektort tudnak biztosítani. Ez nem csupán praktikus, hanem biztonságos megoldás is, mivel a rendfenntartók nem szeretnék egymás közelébe engedni a debreceni és a ferencvárosi tábort. Tulajdonképpen ez a válasz arra is, hogy a belépőjegyeknek miért 70 és miért nem csak 50 százalékát kapták meg a házigazdák.

A szervezők már hétfőn a Főnix-csarnokba szállították a jegyeket, ahol akadtak olyan szurkolók, akik már hajnalban a pénztárakhoz telepedtek, így nem csoda, hogy itt is rövid idő alatt elfogytak a belépők. Debrecenben az 1600 és a 2900 forintos tikettek is gazdára találtak, méghozzá előjegyzések alapján, így aki csak most próbál intézkedni a helyszínre való bejutásról, az válassza inkább a televízió képernyőjét.

Természetesen azért a többi, fináléba jutott együttes - ZTE, Haladás, MTK, REAC - drukkerei számára is biztosítanak jegyeket, ezek megvásárlásáról pedig az adott klub illetékesei tájékoztatják az érdeklődőket.

Bánki József