Vágólapra másolva!
A pénzügyi összeomlást követően káosz uralkodik a Dunaferr labdarúgócsapatánál, s a jelenlegi állás szerint a tavaszi idényben a junior együttes folytatja a bajnokságot, ami, tekintve, hogy a gárda eleve egy ponttal előzi meg a kiesőhelyen álló Békéscsabát, nem sok reménnyel kecsegtet a bennmaradást illetően.

Nagy bajban van a Dunaferr labdarúgócsapata, a keret tagjai szinte menekülnek más klubokhoz, s akad olyan újvárosi labdarúgó, akinek tízmillió feletti összeggel tartoznak a Dunaferrnél. Annál a csapatnál, amely 2000-ben története legjobb eredményét produkálva bajnoki aranyérmet szerzett, de bármilyen furcsa, ekkor kezdődtek a gondok is. Néhány hónappal később ugyanis Tököli Attilát, a Dunaferr legértékesebb futballistáját 2 millió márkáért, mintegy 260 millió forintért nem adta el a klub ez ügyben illetékes elöljárója, márpedig az említett összeg feltehetően megmentette volna az együttest az anyagi gondoktól.

Ki nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

A napokban aztán kiderült, súlyos adósságok terhelik a klubot, befektetőt nem sikerült találni, így a játékosok zöme megy, amerre lát. A korábban Zalaegerszegre csábított és ott előszerződést is aláírt Éger minden bizonnyal Debrecenbe igazol, Bagoly és Balaskó Sopronba, Kóczián a Videotonhoz, Nikolov Pécsre, míg a rutinos Jäkl Győrbe tart. Természetesen a többiek sem szűkölködnek ajánlatokban, mint ahogy a labdarúgók zöme a nagy tartozások okán kénytelen feljelenteni az egyesületet. Mielőtt azonban ezért bárki megróná a futballistákat, nem árt emlékeztetni a csapatkapitány Lengyel Ferenc néhány héttel ezelőtti szavaira, amikor is a 37 éves játékmester kijelentette, csupa becsületes sportember alkotja a Dunaferrt, hiszen a keret tagja a komoly tartozások dacára a végsőkig kitartottak a klub mellett.

Bánki József